Αν έχετε εύθραυστα νύχια, αϋπνίες ή τριχόπτωση καταναλώστε αυτά τα υγιεινά ροφήματα

Δεν χρειάζεται να παίρνετε χάπια για να είστε υγιείς. Επιλέξτε να γεμίζετε το μπλέντερ με νόστιμα τρόφιμα ώστε να παίρνετε όσα θρεπτικά στοιχεία χρειάζεται ο οργανισμός σας. Παρακάτω θα βρείτε 30 πρωτότυπες συνταγές για νόστιμα και υγιεινά ροφήματα. Όλα περιέχουν πολλές βιταμίνες και μπορείτε να τα φτιάξετε γρήγορα και εύκολα.

Καρύδια, μαϊντανός, μέλι, τζίντζερ και σταφίδες

Για να δείτε βελτίωση στην κόπωση και την κατάσταση των μαλλιών και των νυχιών σας, κάντε τα εξής. Τοποθετήστε καρύδια και αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε τα 2 αυτά συστατικά. Προσθέστε καθαρό φυσικό μέλι, σταφίδες και τζίντζερ. Καταναλώστε αυτό το ενισχυτικό των επινεφριδίων 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

Σπανάκι, μπανάνα και λεμόνι

Μια μικρή ποσότητα σπανάκι είναι αρκετή για να ικανοποιήσει την καθημερινή σας ανάγκη για ορισμένες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Ανακατέψτε 350 μιλιγκράμ νερό, τρεις μπανάνες, ένα μάτσο σπανάκι και το χυμό από μισό λάιμ ή λεμόνι, αναμείξτε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα σμούθι.

Μύρτιλο, μπανάνα, λεμόνι και σέλερι

Λίγοι γνωρίζουν ότι το μύρτιλο είναι πραγματικά πολύ νόστιμο και επίσης πολύ καλό. Βοηθάει να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό και είναι θαυμάσιο για την όραση. Ανακατέψτε δύο μπανάνες, τρεις κουταλιές της σούπας μύρτιλο, 1/3 χυμό λεμονιού, δύο έως τρία κοτσάνια σέλερι και ένα ποτήρι νερό.

Σέλερι, σπανάκι, λάιμ και μπανάνα

Το σέλερι όχι μόνο καίει θερμίδες, αλλά είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Συνδυάστε δύο κοτσάνια σέλερι, ένα ποτήρι σπανάκι, ένα ποτήρι νερό, το χυμό από μισό λάιμ και μία μπανάνα. Απολαύστε αυτό το νόστιμο κοκτέιλ πολλαπλών βιταμινών.


Σπανάκι, μπανάνα, μήλο και λεμόνι

Η μπανάνα και το σπανάκι κάνουν ένα καλό υγιεινό μείγμα. Οι μπανάνες μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας, να σας απαλλάξουν από την κούραση και να αυξήσουν την ενέργειά σας. Πάρτε ένα ποτήρι με φρέσκα φύλλα από σπανάκι, δύο μπανάνες, ένα μήλο, ένα ποτήρι νερό, το χυμό από μισό λεμόνι και ανακατέψτε τα όλα μαζί σε ένα μπλέντερ.

Αγγούρι, μαρούλι, λεμόνι και μέλι


Είναι ένα νοστιμότατο ποτό. Το αγγούρι είναι ένας ισχυρός αποτοξινωτής, ενώ το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Αυτή είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή: συνδυάστε μια δέσμη μαρούλι, ένα αποφλοιωμένο μεσαίο αγγούρι, το χυμό από μισό λεμόνι, ένα ποτήρι νερό και μια κουταλιά μέλι.

Καρότο, παντζάρι, σέλινο, αγγούρι, μήλο, μαϊντανός και τζίντζερ


Ετοιμαστείτε για ένα νοστιμότατο ποτό, γεμάτο βιταμίνες και φωτεινά χρώματα. Πάρτε ένα καρότο, ένα παντζάρι, ένα κοτσάνι σέλερι, ένα αγγούρι, δύο μήλα, ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό, προσθέστε λίγο τζίντζερ και ανακατέψτε τα μαζί σε ένα μπλέντερ. Είναι νόστιμο και υγιεινό!


Σπανάκι, μαρούλι, σέλερι, αχλάδι, μπανάνα και λεμόνι

Αυτό το ποτό ενέργειας είναι ιδανικό για ένα υπέροχο πρωινό και επίσης βοηθάει να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε εγρήγορση. Πάρτε πολλά φύλλα σπανάκι, πέντε φύλλα μαρουλιού, τρία κοτσάνια σέλερι, ένα αχλάδι, μία μπανάνα, λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ και 1,5 ποτήρι νερό. Πλύνετε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, κόψτε και αναμείξτε τα όλα μαζί.

Καρότο, μήλο, τζίντζερ, μπανάνα, πορτοκάλι και μέντα


Απλά κοιτάζοντας το πολύχρωμο ρόφημα, θα αποκτήσετε καλύτερη διάθεση. Πάρτε τρία καρότα, δύο πράσινα μήλα, ένα τζίντζερ, δύο μπανάνες, ένα πορτοκάλι και μια χούφτα μέντα. Πάρτε το χυμό από τα καρότα, τα μήλα και το πορτοκάλι, και στη συνέχεια αναμείξτε τα με τα άλλα συστατικά. Μην ξεχάσετε να προσκαλέσετε έναν φίλο μιας και αυτή η ποσότητα συστατικών είναι αρκετή για δύο μερίδες.

Φράουλα, κόκκινο μύρτιλο, μπανάνα και μέντα

Τα ροφήματα με μέντα είναι δροσερά και ζουμερά. Πάρτε 200 γραμμάρια παγωμένες φράουλες, 150 γραμμάρια παγωμένα φρούτα, φίγγι ή κεράσια, 2 μπανάνες, 1 ποτήρι φύλλα μέντας και 1 ποτήρι νερό. Αναμείξτε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ.


Μπανάνα, μήλα, πίτουρο βρώμης και κόλιανδρο

Η καλή αρχή της ημέρας, είναι δυνατή μόνο όταν το ρόφημά σας είναι γεμάτο από υγιεινά συστατικά. Για αυτό, πάρτε μισή μπανάνα, μισό πράσινο μήλο, μία κουταλιά της σούπας πίτουρο βρώμης, μια μικρή δέσμη κόλιανδρο, βασιλικό ή μέντα και αναμείξτε τα πάντα σε ένα μπλέντερ. Είναι καλύτερα να επιλέγετε μόνο ένα είδος βοτάνου, ώστε να μην αναμειγνύονται οι γεύσεις.

Αγγούρι, σπανάκι, ανανάς, πράσινο τσάι, λεμόνι και τζίντζερ

Μπορείτε να ετοιμάσετε αυτό το ρόφημα χρησιμοποιώντας το πράσινο τσάι ως βάση. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να γίνουν ένα σμούθι: ένα αγγούρι, δύο δέσμες σπανάκι, δύο φλιτζάνια κομμένο ανανά, ένα φλιτζάνι ζυθοποιημένο πράσινο τσάι, χυμό μισού λεμονιού και λίγες ρίζες τζίντζερ.

Γκρέιπ-φρουτ, λινάρι, φράουλα, σταφύλι, αβοκάντο, μπανάνα και λεμόνι

Το ρόφημα αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη βελτίωση της συνολικής υγείας. Τρίψτε μερικούς σπόρους λιναριού στο μπλέντερ. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά: μισό γκρέιπφρουτ, 15 παγωμένες φράουλες, μια χούφτα σταφύλια, μισό αβοκάντο, μία μπανάνα, χυμό από μισό λάιμ ή λεμόνι. Ανακατέψτε καλά και απολαύστε.


Μήλο, λεμόνι και αγγούρι

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ενώ τα μήλα αποτελούν πηγή πηκτίνης και σιδήρου. Γιατί να μην φτιάξετε ένα υπέροχο υγιεινό μείγμα; Ανακατέψτε ένα μήλο και το χυμό από μισό λεμόνι σε μπλέντερ και προσθέστε δύο αγγούρια.

Ανανάς, ακτινίδιο, αγγούρι και λεμόνι

Ο ανανάς και το ακτινίδιο θα προσθέσουν κάποια γλυκύτητα σε αυτό το απίστευτα υγιεινό ρόφημα. Χρησιμοποιήστε το μπλέντερ σας για να κάνετε αυτό το νόστιμο σμούθι: πάρτε ένα ακτινίδιο, ένα αγγούρι, μισό ανανά μεσαίου μεγέθους και προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού στο μείγμα.

Αβοκάντο, μπανάνα, πορτοκάλι, βότανα και λεμόνι

Το αβοκάντο είναι ένα πολύ θρεπτικό φρούτο, το οποίο σίγουρα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνετε στην καθημερινή σας διατροφή. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές βιταμίνες και να κάνετε ένα νόστιμο ποτό αβοκάντο. Ξεφλουδίστε μια μπανάνα και ένα πορτοκάλι, μετατρέψτε το αβοκάντο σε πολτό και ανακατέψτε τα όλα στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, προσθέστε μερικά βότανα, ένα ποτήρι νερό και χυμό από μισό λεμόνι. Απολαύστε!


Μήλα, σέλερι, αγγούρι, παντζάρι και τζίντζερ

Αν και τα συστατικά είναι απλά, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Πάρτε τρία πράσινα μήλα, ένα κοτσάνι σέλερι, ένα αγγούρι, ένα μεσαίο παντζάρι και ένα κομμάτι τζίντζερ. Ανακατέψτε τα στο μπλέντερ.

Αγγούρι και μαϊντανός


Αν και περιέχει μόνο δύο συστατικά, το ρόφημα αυτό είναι γεμάτο βιταμίνες. Ένα αγγούρι αποτελείται από 96% νερό, ενώ ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Σίγουρα δεν θα σας φανεί αδιάφορο.

Τζίντζερ, σπανάκι, μήλο και μέλι

Αυτό το μείγμα είναι πρωταθλητής μεταξύ των σμούθι. Το τζίντζερ περιέχει πολύ ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ενώσεις και είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Ανακατέψτε μαζί δύο μεγάλες χούφτες σπανάκι, ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκια αποξηραμένη ρίζα τζίντζερ, δύο μήλα, δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι και λίγο νερό. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο – λίγο το νερό για να κάνετε το ρόφημά σας όσο πηχτό ή αραιωμένο θέλετε.


Μύρτιλο, ρόδι, μήλο, αγγούρι και σπανάκι

Το ρόδι προστατεύει την καρδιαγγειακή υγεία, ενώ τα ξινά μύρτιλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Συνδυάστε τα σε ένα ζουμερό σμούθι: ανακατέψτε 3/4 ποτηριού παγωμένα μύρτιλα, ένα ποτήρι χυμό ροδιού, ένα αποφλοιωμένο μήλο, ένα αποφλοιωμένο αγγούρι και μερικά φύλλα σπανακιού.

Πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, πράσινο τσάι, μπανάνα και μέλι

Το πράσινο τσάι και τα φυτά εσπεριδοειδών είναι αναμφισβήτητα τα καλύτερα προϊόντα αποτοξίνωσης. Ανακατέψτε μαζί ένα ξεφλουδισμένο πορτοκάλι, μισό γκρέιπφρουτ, το χυμό από μισό λεμόνι, ένα ποτήρι κρύο πράσινο τσάι, μια λιωμένη μπανάνα και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Μπρόκολο, κουνουπίδι, γκρέιπφρουτ, σπόροι λιναριού, αμύγδαλα και χουρμάδες

Το κουνουπίδι περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμινών της ομάδας Β και βοηθά στην αποτοξίνωση του πεπτικού συστήματος. Θα χρειαστείτε δύο τύπους λαχανικών για να προετοιμάσετε αυτό το σμούθι. Ανακατέψτε μερικά κομμάτια μπρόκολο και διάφορα κομμάτια κουνουπιδιού, μισό γκρέιπφρουτ, ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους λιναριού και μια μικρή χούφτα αμύγδαλα. Προσθέστε επίσης τέσσερις χουρμάδες και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.


Μπανάνα, χυμός μήλου, καρότο και λεμόνι


Πάρτε μια μπανάνα, ένα ποτήρι χυμό μήλου, δύο κουταλιές ψιλοκομμένο καρότο και το χυμό από μισό λεμόνι. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να μαλακώσουν και απολαύστε αυτό το ζουμερό δροσιστικό σμούθι.

Καρότο, ντομάτες, σέλερι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι


Για να φτιάξετε αυτό το διατροφικό ποτό θα χρειαστείτε ένα καρότο, δύο ντομάτες, ένα κοτσάνι σέλερι, ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε τα ώσπου να γίνουν σμούθι. Απολαύστε αυτό το ποτό ενέργειας!

Ακτινίδια, αχλάδι, μαϊντανός και μπανάνα


Το ακτινίδιο περιέχει μια ποικιλία βιταμινών, όπως βιταμίνες Α, Β-ομάδας, C, E, PP, καθώς και μερικά μέταλλα: ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο. Μπορείτε να κάνετε ένα υπέροχο ποτό με αυτό το φρούτο. Γεμίστε το μπλέντερ με τρία ακτινίδια, ένα μεγάλο γλυκό αχλάδι, ένα μεγάλο ματσάκι μαϊντανό, μισή μπανάνα, 250 μιλιγκράμ νερό και ανακατέψτε.


Παντζάρια, ραπανάκι, καρότα, σκόρδο και μαϊντανός

Τα σμούθι με βάση τον χυμό λαχανικών είναι ακόμη πιο υγιεινά από τα φρούτα, καθώς περιέχουν κυτταρίνη. Αν πίνετε αυτό το σμούθι σε τακτική βάση, θα σας βοηθήσει να κάνετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρότερο και θα μπορούσε ακόμη και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Αναμείξτε μαζί ένα μεσαίου μεγέθους παντζάρι, τρία καρότα, ένα ραπανάκι, δύο σκελίδες σκόρδο και μια χούφτα μαϊντανό.

Ανανάς, καρότα και μήλα


Ο τροπικός ανανάς είναι γνωστός για τις ιδιότητες καύσης του λίπους και τα διατροφικά του οφέλη. Πάρτε μισό ανανά, δύο μήλα και δύο καρότα. Βάλτε τα κομμένα σε κύβους σε ένα μπλέντερ και αναμείξτε τα μέχρι να γίνουν ένα σμούθι.

Καρότα, ντομάτες, πιπεριές, σκόρδο, σέλερι, κάρδαμο και σπανάκι

Τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο, που ενισχύει την υγεία του δέρματος και είναι καλό για την όραση, το ανοσοποιητικό σύστημα και τη γενική υγεία. Πάρτε πέντε καρότα και αναμείξτε τα με δύο – τρεις ντομάτες, δύο πιπεριές, τέσσερις σκελίδες σκόρδο, τέσσερα κοτσάνια σέλερι, ένα φλιτζάνι κάρδαμο και ένα φλιτζάνι σπανάκι.


Αμύγδαλα, χουρμάδες, μέλι, κανέλα και μέντα

Η υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης Ε, κάνει τα αμύγδαλα ένα εξαιρετικά υγιεινό προϊόν. Συνδυάστε μια χούφτα ακατέργαστα αμύγδαλα, ένα ποτήρι νερό, δύο χουρμάδες χωρίς σπόρους, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μια χούφτα δυόσμο σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Μπανάνα, αμύγδαλα, κανέλα και αλάτι

Αυτό το ρόφημα είναι πραγματικά εύκολο να προετοιμαστεί, αλλά έχει πολλά οφέλη. Η κανέλα καταστέλλει την όρεξή σας και βοηθά στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος. Συνδυάστε μια μπανάνα, 15 ακατέργαστα αμύγδαλα, ένα ποτήρι νερό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μια πρέζα αλατιού.

Πιπεριές και λεμόνι

Αυτό το σμούθι είναι ένας καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από το χρόνιο σύνδρομο κόπωσης καθώς και την κακή διάθεση. Αναμείξτε δύο πιπεριές και το χυμό από μισό λεμόνι. Είναι ένα εξαιρετικό μείγμα βιταμινών.
ΠΗΓΗ
Αν έχετε εύθραυστα νύχια, αϋπνίες ή τριχόπτωση καταναλώστε αυτά τα υγιεινά ροφήματα Αν έχετε εύθραυστα νύχια, αϋπνίες ή τριχόπτωση καταναλώστε αυτά τα υγιεινά ροφήματα Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5
Από το Blogger.