Επιστήμονες σήμαναν συναγερμό για σεισμό που έγινε το 1925

Μια προειδοποίηση για έναν μεγάλο σεισμό στις ακτές της Καλιφόρνια ήρθε με καθυστέρηση 92 ετών! Ένα λάθος του υπολογιστή είχε...
ως αποτέλεσμα το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο να σημάνει έναν λανθασμένο συναγερμό για σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το θέμα είναι όμως ότι ο σεισμός αυτός σημειώθηκε το 1925, προκαλώντας τεράστια καταστροφή στη Σάντα Μπάρμπαρα και προκαλώντας 13 θανάτους.

Σε ανακοίνωση του USGS διευκρινίζεται ότι οι υπολογιστές του «παρερμήνευσαν» τα δεδομένα, με αποτέλεσμα να σημάνει ο λανθασμένος συναγερμός, σύμφωνα με το BBC.

Μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ έλαβαν την προειδοποίηση με email για τον σεισμό, που αν όντως γινόταν, θα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν καταγραφεί στην Καλιφόρνια. Ορισμένοι μυρίστηκαν την γκάφα λόγω της ημερομηνίας 29 Ιουνίου 2025, δηλαδή 100 χρόνια ακριβώς μετά τον σεισμό που σημειώθηκε.

Οι LA Times, πάντως, έκαναν μια δημοσίευση βασισμένη στην προειδοποίηση.

Η απάντηση που δόθηκε από το ινστιτούτο ήταν ότι στη διάρκεια αναθεώρησης και αναβάθμισης των δεδομένων για τον σεισμό είχε ως αποτέλεσμα ο υπολογιστής να παρερμηνεύσει τα στοιχεία και να το θεωρήσει ως κάτι νέο. Ζήτησε συγγνώμη για τον συναγερμό και δεσμεύτηκε να λύσει το θέμα.
Επιστήμονες σήμαναν συναγερμό για σεισμό που έγινε το 1925 Επιστήμονες σήμαναν συναγερμό για σεισμό που έγινε το 1925 Reviewed by Unknown on 09:00 Rating: 5
Από το Blogger.