Capital controls: Τι αλλάζει στο όριο αναλήψεων - Νέα δεδομένα και για τους τραπεζικούς λογαριασμούς

- Ποιες οι αλλαγές που έρχονται στο όριο αναλήψεων
- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε...

Νέα χαλάρωση των capital controls μετά την εκταμίευση της δόσης...

Νέες αλλαγές στα capital controls φέρνουν μεγαλύτερη χαλάρωση στα μέτρα περιορισμού των συναλλαγών με τις τράπεζες, δίνοντας ανάσα τόσο στους πολίτες όσο και στην αγορά.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και εφόσον ολοκληρωθεί η καταβολή της δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης θα ξεκινήσει η περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις», οι αλλαγές θα έρθουν σταδιακά και σε πρώτη φάση θα υπάρξει αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων από 120 ως και 320 ευρώ.

Συγκεκριμένα, από τα 1.680 ευρώ το μήνα που είναι σήμερα το μηνιαίο όριο αναλήψεων θα αυξηθεί δηλαδή στα 1.800 με 2.000 ευρώ τον μήνα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το σενάριο των 1.800 ευρώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο το όριο να ανέβει στα 2.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση βέβαιο θεωρείται ότι οι καταθέτες θα έχουν την δυνατότητα να παίρνουν το ποσό που δικαιούνται κάθε μήνα με μία και μόνο ανάληψη, χωρίς βέβαια να είναι αυτό δεσμευτικό.

Άνοιγμα λογαριασμού

Θετική ανταπόκριση έχει, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πηγές με γνώση των συζητήσεων μεταξύ των διοικήσεων των τραπεζών και την Τράπεζας της Ελλάδος, η πρόταση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών να επιτραπούν έπειτα από δύο χρόνια το άνοιγμα νέου λογαριασμού και η προσθήκη συνδικαιούχου στους ήδη υφιστάμενους τραπεζικούς λογαριασμούς, ακόμη και αν δημιουργείται νέος κωδικός πελάτης από το πιστωτικό ίδρυμα.

Capital controls: Τι αλλάζει στο όριο αναλήψεων - Νέα δεδομένα και για τους τραπεζικούς λογαριασμούς Capital controls: Τι αλλάζει στο όριο αναλήψεων - Νέα δεδομένα και για τους τραπεζικούς λογαριασμούς Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5
Από το Blogger.