8 παράξενες θεραπείες που μας έμαθαν οι παππούδες μας και έχουν εκπληκτικά… αποτελέσματα!

Θυμάστε εκείνες τις περίεργες θεραπείες που χρησιμοποιούσε η γιαγιά σας όταν ήσασταν παιδί; Η αποτελεσματικότητά τους ήταν αδιαμφισβήτητη. Εδώ θα βρείτε μερικές μόνο από αυτές.

1. Πατάτα Για Δάγκωμα Αράχνης
Μπορεί να ακούγεται αρκετά περίεργο, αλλά λειτουργεί πραγματικά! Κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι ωμής πατάτας και στερεώστε το με αυτοκόλλητη γάζα πάνω στο δάγκωμα. Αντικαταστήστε τη φέτα πατάτας με μια φρέσκια κάθε 12 ώρες. Μετά από μία εβδομάδα το δάγκωμα θα έχει επουλωθεί.

2. Σκόρδο Για Τον Πονόδοντο
Το 1740, ο ιδρυτής του Μεθοδισμού John Wesley έγραψε ένα βιβλίο με φυσικές θεραπείες. Σε αυτό ανέφερε ότι εάν βάλετε μια σκελίδα σκόρδο στο αυτί σας, θα απαλλαγείτε από το πονόδοντο. Εναλλακτικά, τρίψτε μισή σκελίδα σκόρδο πάνω στο δόντι σας για 5-7 λεπτά για να μειώσετε τον πόνο και να θεραπεύσετε τη μόλυνση.

3. Φλούδα Πορτοκαλιού Για Το Κρυολόγημα
Πολλά ρινικά σπρέι περιέχουν άρωμα πορτοκαλιού για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Κόψτε δύο κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού και βάλτε τα στα ρουθούνια σας. Πρόκειται για μια φυσική μέθοδο που εφαρμόζεται από τον 18ο αιώνα.

4. Βότκα Για Την Κακοσμία Των Ποδιών
Το αλκοόλ σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν άσχημες οσμές. Μουσκέψτε ένα κομμάτι ύφασμα με βότκα και κάντε επάλειψη στα πόδια σας. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε καθαρό οινόπνευμα.

5. Μολύβι Για Τον Πονοκέφαλο
Αυτή η απλή θεραπεία λειτουργεί επειδή οι πονοκέφαλοι συχνά προκαλούνται από το ασυναίσθητο σφίξιμο της γνάθου. Δαγκώστε ένα μολύβι και χαλαρώστε τους μύες του σαγονιού σας. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα εξαφανιστεί ο πονοκέφαλος που σας ταλαιπωρεί.

6. Γιαούρτι Για Την Κακή Αναπνοή
Έχετε άσχημη αναπνοή κάθε πρωί; Να τρώτε γιαούρτι! Τα υγιή βακτήρια που περιέχονται στο γιαούρτι αντισταθμίζουν εκείνα τα βακτήρια που προκαλούν τις άσχημες οσμές.

7. Γλυκόριζα Για Τους Κάλους
Η γλυκόριζα μπορεί να μαλακώσει τους κάλους. Ανακατέψτε γλυκόριζα σε σκόνη με 1/2 κ.γλ. βαζελίνη και τρίψτε με αυτό τα σημεία που εντοπίζετε το πρόβλημα.

8. Ελαιόλαδο Για Τη Ναυτία
Αν τρώτε ελιές όταν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο ή το καράβι, δεν θα υποφέρετε από ναυτία. Αυτό συμβαίνει επειδή με τη ναυτία παράγεται μεγαλύτερη ποσότητα σάλιου και οι ελιές περιέχουν τανίνες που βοηθούν να στεγνώνει το στόμα και να μην έχετε αναγούλες.
8 παράξενες θεραπείες που μας έμαθαν οι παππούδες μας και έχουν εκπληκτικά… αποτελέσματα! 8 παράξενες θεραπείες που μας έμαθαν οι παππούδες μας και έχουν εκπληκτικά… αποτελέσματα! Reviewed by Unknown on 22:00 Rating: 5
Από το Blogger.