Τι "μηνύματα" λαμβάνουν οι επιστήμονες από το αφιλόξενο διάστημα;

Φυσικές παρεμβολές ή κάτι άλλο;

Ένα κοντινό σχετικά αστέρι κόκκινου νάνου εκπέμπει "ιδιόρρυθμα" ραδιοφωνικά σήματα, τα οποία δεν έχουν επαναλάβει παρόμοια αστέρια, κινητοποιώντας τους αστρονόμους, για να ανακαλύψουν τι είναι πίσω από τη μυστηριώδη δραστηριότητα.

Το εν λόγω αστέρι είναι το Ross 128, το 12ο πλησιέστερο γνωστό αστέρι στον ήλιο μας , μόλις 11 έτη φωτός μακριά. Ο κόκκινος νάνος, που βρίσκεται στον αστερισμό της Παρθένου, ήταν υπό παρατήρηση από ένα ραδιοτηλεσκόπιο στο παρατηρητήριο Arecibo του Πουέρτο Ρίκο όταν περίεργα ραδιοσήματα ανακαλύφθηκαν στις 12 Μαΐου.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν κάποιες πολύ περίεργες ενδείξεις στο 10λεπτο δυναμικό φάσμα που λάβαμε από τον Ross 128», έγραψε ο Abel Méndez, διευθυντής του Εργαστηρίου Πλανητικής Ικανότητας στο Πανεπιστήμιο του Πουέρτο Ρίκο στο Arecibo.

"Πιστεύουμε ότι τα σήματα δεν είναι τοπικές παρεμβολές ραδιοσυχνοτήτων αφού είναι μοναδικά για το Ross 128 και παρατηρήσεις άλλων αστέρων αμέσως πριν και μετά δεν έδειξαν κάτι παρόμοιο".

Την στιγμή που οι διάφορες "φευγάτες" ιστορίες οργιάζουν για το τι μπορεί ενδεχομένως να κρύβεται στο εν λόγω άστρο, οι αστρονόμοι του Arecibo ελπίζουν να ανακαλύψουν την αιτία των σημάτων πριν το τέλος τους τρέχοντος μηνός, σύμφωνα με τον Méndez.

Τι "μηνύματα" λαμβάνουν οι επιστήμονες από το αφιλόξενο διάστημα; Τι "μηνύματα" λαμβάνουν οι επιστήμονες από το αφιλόξενο διάστημα; Reviewed by Unknown on 20:00 Rating: 5
Από το Blogger.