Θέσεις για όρθιους και φτωχούς σε αεροπλάνα!

Το ενδεχόμενο να αφαιρέσει όλα τα καθίσματα από τα αεροπλάνα της και να υποχρεώσει τους επιβάτες να στέκονται όρθιοι εξετάζει η αεροπορική εταιρεία VivaColombia.

Με αυτήν την κίνηση ελπίζουν ότι θα καταφέρουν και να μειώσουν τα εισιτήρια και να έχουν περισσότερους επιβάτες, από την εργατική τάξη Κολομβιανών αλλά και από παραθεριστές που προτιμούν την οικονομία.

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι προσθέτει 50 νέα αεροσκάφη Airbus 320 στο στόλο του, για να αξιοποιήσει την αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά της χώρας. Τα νέα αεροπλάνα θα έχουν περισσότερες θέσεις και χαμηλότερο κόστος λειτουργίας, ενώ το πρώτο θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2018.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της VivaColombia William Shaw είπε στο Miami Herald ότι η αεροπορική εταιρεία έψαχνε και άλλες επιλογές ταξιδιού. Είπε: «Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που ερευνούν αν μπορούμε να πετάξουμε με όρθιους επιβάτες - μας ενδιαφέρει οτιδήποτε κάνει τα ταξίδια λιγότερο δαπανηρά».

Και προσθέτει: «Ποιος νοιάζεται αν δεν διαθέτουμε σύστημα ψυχαγωγίας για μια πτήση μίας ώρας; Ποιος νοιάζεται αν δεν υπάρχουν μαρμάρινα δάπεδα, ή αν δεν σας προσφέρονται δωρεάν φιστίκια;»

Η ιδέα δεν είναι καινούργια και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πειραματιστεί με την ιδέα να υπάρχουν όρθιοι σε πτήσεις εδώ και χρόνια. Το 2003, η Airbus παρουσίασε μια ιδέα να επιτρέπεται στους επιβάτες να προσκολληθούν σε μια κάθετη «έδρα».

Η Ryanair πρότεινε επίσης να παραμείνουν ελεύθεροι χώροι στον στόλο της το 2010. Την εποχή εκείνη ο επικεφαλής Michael O'Leary περιέγραψε τα καθίσματα ως «σκαμπό μπαρ με ζώνες ασφαλείας» και εξέφρασε αμφιβολίες ότι οι ζώνες ασφαλείας ήταν ακόμη απαραίτητες: «Ένα αεροπλάνο είναι απλώς ένα μπ@στ@ρδο λεωφορείο με φτερά», είπε, «Αν υπάρξει κάποτε σύγκρουση, σε ένα αεροσκάφος, Θεός φυλάξοι, μια ζώνη ασφαλείας δεν θα σας σώσει. Δεν χρειάζεστε ζώνη ασφαλείας στο υπόγειο του Λονδίνου. Δεν χρειάζεστε ζώνη ασφαλείας σε τρένα τα οποία ταξιδεύουν σε 120 μίλια την ώρα».

Ωστόσο, οι αρχές πολιτικής αεροπορίας διαφωνούν και οι κάθετες θέσεις δεν έχουν εγκριθεί από ρυθμιστικές αρχές σε καμία χώρα μέχρι στιγμής. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί στην Κολομβία. Ο διευθυντής Πολιτικής Αεροπορίας Alfredo Bocanegra δήλωσε στο ραδιόφωνο της RCN ότι δεν εγκρίνει. «Οι άνθρωποι πρέπει να ταξιδεύουν σαν ανθρώπινα όντα», είπε. « 'Όποιος είχε ταξιδέψει στις δημόσιες μαζικές μεταφορές, γνωρίζει ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο το να στέκεστε όρθιοι», συμπλήρωσε.
Θέσεις για όρθιους και φτωχούς σε αεροπλάνα! Θέσεις για όρθιους και φτωχούς σε αεροπλάνα! Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5
Από το Blogger.