Και όμως οι περισσότερες γεννήσεις στον κόσμο γίνονται μία συγκεκριμένη ημερομηνία! – Εσείς ξέρετε ποια είναι αυτή;

Τα γενέθλια είναι σίγουρα για τον καθένα μια μέρα που αισθάνεται το πιο ξεχωριστό πρόσωπο πάνω στη γη.

Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη μοιράζονται μαζί μας την ίδια ακριβώς μέρα γενεθλίων. Αναρωτηθήκατε, λοιπόν, ποτέ ποια είναι τα πιο κοινά γενέθλια ή πόσο συνηθισμένα είναι τα γενέθλιά σας; Αν όχι, ήρθε η ώρα να το μάθετε! Γιατί υπάρχουν μήνες που πραγματικά μπορείτε να αισθάνεστε «μοναδικοί» στον κόσμο (ο Φεβρουάριος, για παράδειγμα) αλλά και ημερομηνίες απολύτως συνηθισμένες.

Ο μήνας με τις περισσότερες γεννήσεις είναι με διαφορά ο Σεπτέμβριος. Εάν συγκεκριμένα γεννηθήκατε στις 9 Σεπτεμβρίου, είστε επίσημα γεννημένος στην πιο δημοφιλή ημερομηνία γενεθλίων.

Η λιγότερο δημοφιλής είναι τα Χριστούγεννα, όπως επιβεβαιώνει και μια μελέτη του Χάρβαρντ για το θέμα, η οποία έδειξε επίσης ότι και η 1η Ιανουαρίου είναι ασυνήθιστη μέρα για γεννήσεις.

Υπήρχαν κυρίως περισσότερες συλλήψεις το χειμώνα, καθώς οι γεννήσεις το καλοκαίρι και το φθινόπωρο ήταν οι πιο δημοφιλείς.

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης το 2013, η μεταβολή των ποσοστών γεννήσεων οφείλεται στις προγραμματισμένες εγκυμοσύνες.

Επιπλέον, η ποιότητα του σπέρματος ποικίλλει ανάλογα με τις εποχές.

Μια μελέτη περίπου 6.500 δειγμάτων ανθρώπινου σπέρματος το 2013, διαπίστωσε ότι η γονιμότητα αυξήθηκε στα δείγματα που ελήφθησαν το χειμώνα και την άνοιξη, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση της γεννητικότητας το καλοκαίρι.
ΠΗΓΗ
Και όμως οι περισσότερες γεννήσεις στον κόσμο γίνονται μία συγκεκριμένη ημερομηνία! – Εσείς ξέρετε ποια είναι αυτή; Και όμως οι περισσότερες γεννήσεις στον κόσμο γίνονται μία συγκεκριμένη ημερομηνία! – Εσείς ξέρετε ποια είναι αυτή; Reviewed by Unknown on 18:00 Rating: 5
Από το Blogger.