DIY: Πεταλούδες από … πλαστικό μπουκάλι!

Μια ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ιδέα !!…. Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας πανέμορφες ,πολύχρωμες και μοναδικές πεταλούδες από πλαστικά μπουκάλια νερού ή αναψυκτικών!…Μπορεί να σας ακούγεται κάπως παράξενο αλλά παρακάτω θα δείτε τον τρόπο!



Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

Πλαστικά μπουκάλια (χωρίς κυρτά μοτίβα)
Μια εικόνα με μια πεταλούδα
Ψαλίδι
3 έως 5 αποχρώσεις βερνικιών νυχιών
Βερνίκι νυχιών με glitter
Κόλλα
Μαρκαδόρος

Παίρνουμε ένα πλαστικό μπουκάλι 1,5-2 λίτρων και κόβουμε το μεσαίο τμήμα του από το λαιμό και κάτω . Έτσι έχουμε ένα είδος φύλλου από διαφανές πλαστικό.


Εκτυπώνουμε μια πεταλούδα για να κάνουμε το σχέδιο μας. Για αρχή είναι καλύτερα να επιλέξουμε φωτογραφίες με καθαρές γραμμές και μικρά μέρη, για να μην δυσκολευτούμε με την αποτύπωση της.

Μπορούμε να βρούμε πεταλούδες σε περιοδικά ή να εκτυπώσουμε από το Διαδίκτυο και απαλά να σκιαγραφήσουμε το περίγραμμα του σχεδίου. Για να γίνει αυτό, συνήθως χρησιμοποιούμε ένα λεπτό μαύρο μαρκαδόρο.


Απλά τοποθετούμε το σχέδιο μας κάτω από το κομμάτι του διαφανές πλαστικού και αρχίζουμε να αποτυπώνουμε το σχέδιο της πεταλούδας. Σχηματίζουμε τα φτερά και όσες μικρές γραμμές κι λεπτομέρειες έχουν τα φτερά της.

Μόλις τελειώσουμε , κόβουμε γύρω γύρω το πλαστικό και κρατάμε τη πεταλούδα.

Στη συνέχεια, προχωράμε στο χρωματισμό της . Επιλέγουμε βερνίκια (3- 5 διαφορετικές αποχρώσεις ) που δένουν αρμονικά με το συνδυασμό των χρωμάτων για να βγει όμορφη και πολύχρωμη η πεταλούδα μας.


Ξεκινάμε πρώτα να σχηματίζουμε τις φλέβες στα φτερά για να μην ξεχάσουμε τη συμμετρία.

Και ύστερα βάφουμε τα φτερά 2-3 στρώσεις, ανάλογα με το πόσο καλυπτικό είναι το βερνίκι μας , αφήνοντας κάθε στρώμα να στεγνώσει καλά.

Τέλος, μπορούμε να δώσουμε στη πεταλούδα περισσότερη λάμψη προσθέτοντας γκλίτερ. Μπορούμε να καλύψουμε όλες τις μαύρες γραμμές με ασημι ή χρυσό glitter (το πινελάκι πρέπει να είναι πολύ λεπτό ).

Και η πεταλούδα μας είναι έτοιμη!!… Αν θέλουμε βάζουμε και ένα δυο μικρά στρας για να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακή!!

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε όλων των χρωμάτων πεταλούδες!!… Πολύχρωμες και γλυκές!!

Παρακάτω σας δείχνω κάποια σχέδια για να εμπνευστείτε από αυτά και να δημιουργήσετε!!















ΠΗΓΗ
DIY: Πεταλούδες από … πλαστικό μπουκάλι! DIY: Πεταλούδες από … πλαστικό μπουκάλι! Reviewed by Unknown on 20:00 Rating: 5
Από το Blogger.