Παράδεισος επί της γης: Το άγνωστο ακατοίκητο ελληνικό νησάκι με τις 36 εξωτικές παραλίες που κρύβει στο βυθό του θησαυρούς

Λοιπόν, για να ανακαλύψεις τον Παράδεισο δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ. Πας στην Κρήτη (αν δεν βρίσκεσαι ήδη εκεί), μπαίνεις στο καραβάκι από τον Μακρύ Γιαλό και ξεκινάς για Κουφονήσι.

Μια σταλιά Γης, ένα νησάκι εξωτικό και συνάμα αινιγματικό, με τη δική του πινελιά στο παρελθόν της ιστορίας, που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές, πιο όμορφες.

Φτάνοντας.. μαγεύεσαι.

Ένα νησάκι πνιγμένο στους αμμόλοφους που καταλήγουν σε ακρογιαλιές με κρυσταλλένια γαλαζοπράσινα νερά.

Και όχι μια και δυο.. Συνολικά 36 μαγευτικές παραλίες με ψιλή άσπρη και χρυσή άμμο και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά έχει το Κουφονήσι! Ένας παράδεισος τσέπης!

Μπορεί να μην κατοικείται σήμερα, είναι όμως γεμάτο από ερείπια ανθρώπινης δραστηριότητος, που αρχίζουν από τους Πρωτομινωικούς χρόνους και φθάνουν μέχρι τα μεταβυζαντινά χρόνια.

Οι ντόπιοι αρέσκονται να αποκαλούν το Κουφονήσι, Δήλο της Κρήτης, λόγω των σημαντικών αρχαιοτήτων που έχουν βρεθεί. Μεταξύ αυτών και τα ερείπια της Ρωμαϊκής πόλης που κάποτε άκμασε εδώ και εξαρτιόταν από το εμπόριο της πορφύρας, το κοχυλιού που έδινε το κόκκινο χρώμα στα πολυτελή ρούχα της εποχής.

Το νησάκι που λέγονταν και Λεύκη, ήταν κάποτε το κέντρο της διαμάχης ανάμεσα στην αρχαία Ιεράπυτνα και την αρχαία Ίτανο. Όλοι το ήθελαν αυτό το μικροσκοπικό εξωτικό νησάκι και τελικά κατέληξε στην Ίτανο.

Αν βουτάτε με μάσκα ακόμα καλύτερα.. Στην παραλία Καμαρέλλες, δίπλα στο αρχαίο θέατρο και τα Ρωμαϊκά κτίρια, θα δείτε τμήματα από κίονες μέσα στη θάλασσα!

Νότια της παραλίας σχηματίζονται δύο εντυπωσιακές καμάρες που δίνουν το όνομά τους στην παραλία. Κατά μία εκδοχή το σημερινό του όνομα το νησί το πήρε από αυτές ακριβώς τις καμάρες..




Παράδεισος επί της γης: Το άγνωστο ακατοίκητο ελληνικό νησάκι με τις 36 εξωτικές παραλίες που κρύβει στο βυθό του θησαυρούς Παράδεισος επί της γης: Το άγνωστο ακατοίκητο ελληνικό νησάκι με τις 36 εξωτικές παραλίες που κρύβει στο βυθό του θησαυρούς Reviewed by Unknown on 12:00 Rating: 5
Από το Blogger.