Η φυλή που προέρχεται από 5 στρατιώτες του Μ. Αλεξάνδρου. Ζουν πάνω από 120 χρόνια και ο καρκίνος είναι άγνωστη ασθένεια

Στα βουνά των Ιμαλαϊων, σε κοιλάδα ανάμεσα στην Ινδία και στο Πακιστάν, υπάρχει μια φυλή που τα μέλη της ζουν πάνω από 120 χρόνια.

Μετρούν τα χρόνια τους με βάση τη σοφία τους και έχουν διατροφή που τους προσφέρει καλή ποιότητα ζωής χωρίς ασθένειες.

Είναι οι Χούνζα, που ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μέγα Αλέξανδρου.

Βάσει στοιχείων του Πακιστανικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι περισσότεροι μετανάστες πακιστανικής καταγωγής στην Ελλάδα, που δεν έχουν νόμιμα χαρτιά (87%), δηλώνουν ότι ανήκουν στη φυλή Χούνζα.

Πράγματι, στα έγγραφα του Πακιστανικού Οργανισμού Τουρισμού αναφέρονται ως απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων «οι κάτοικοι της περιοχής αυτής θεωρούνται απόγονοι 5 στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι περιπλανήθηκαν στα μέρη αυτά».

Κάποια μέλη της φυλής λένε ότι έχουν ξεπεράσει σε ηλικία τα 140 χρόνια, με μονάδα μέτρησης τη σοφία και την πείρα τους και οι επιστήμονες άρχισαν να μελετούν τον ασυνήθιστο λαό, ώστε να ανακαλύψουν τα μυστικά της μακροζωίας του.

Γιατί μπορεί να θεωρούνται 120 ετών ενώ είναι 50, αλλά η ποιότητα ζωής τους είναι άξια προς μίμηση.

Οι Χούνζα, αρρωσταίνουν σπάνια, δεν έχουν προσβληθεί ποτέ από καρκίνο (νόσος πολύ διαδεδομένη στις Δυτικές κοινωνίες), εργάζονται καθημερινά και σε χειρωνακτικά επαγγέλματα, όμως το ιδιαίτερό τους ταμπεραμέντο και οι διατροφικές τους συνήθειες, φαίνεται να είναι τα χαρακτηριστικά που τους προσφέρουν υγεία και υψηλό προσδόκιμο ζωής.

Οι γυναίκες της φυλής, στα 80 τους μοιάζουν 40 και στα 40 τους φαίνονται κοριτσάκια.

Γεννούν ακόμη και μετά τα 50 τους χρόνια.

Η φυλή τους έχει κατά κύριο λόγο καυκάσια χαρακτηριστικά προσώπου, είναι πολύ ενεργητικοί και πρόσχαροι.

Δεν μαλώνουν μεταξύ τους, δεν έχουν άγχος, δεν εκνευρίζονται και μπορούν να διαχειριστούν κάθε δυσκολία.

Το παράδοξο στα έθιμά τους, είναι ότι η ιεραρχία ορίζεται ανάλογα με τον αριθμό παραγωγής και κατανάλωσης βερίκοκων.

Δηλαδή όσο περισσότερα βερίκοκα μαζί με τα κουκούτσια, φάει ένας Χούνζα τόσο ανώτερος είναι.

Οι επιστήμονες από μελέτες που πραγματοποίησαν, πιστεύουν ότι ίσως ευθύνεται η κατάποση των κουκουτσιών, που κρατάει τον καρκίνο μακριά από τους Χούνζα.


Διατροφικές συνήθειες

Οι Χούνζα ασκούνται καθημερινά, καθώς ξυπνούν στις 5 το πρωί και οι δραστηριότητές τους γίνονται σε βουνά, στο ύπαιθρο που μπορούν και εισπνέουν καθαρό αέρα.

Στη ζωή τους δεν υπάρχει άγχος, έτσι δεν εξαντλούνται και δε χαραμίζουν την ενέργειά τους.

Έχουν 2 γεύματα την ημέρα, ένα στις 12 το μεσημέρι και το δεύτερο μετά από περίπου οκτώ ώρες, ενώ ενδιάμεσα τρώνε φρούτα και λαχανικά.

Οι κυριότερες τροφές που λαμβάνουν, είναι κριθάρι, κεχρί, σιτάρι, φρούτα, λαχανικά, από τα οποία τίποτα δεν είναι επεξεργασμένο.

Κρέας καταναλώνουν 3-4 φορές το μήνα, ενώ ψάρι πολύ συχνά.

Καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες γιαουρτιού, εξασφαλίζοντας έτσι την καλή υγεία του γαστρενετερικού συστήματος.

Η μικροχλωρίδα του εντέρου είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, συνεπώς και για τη μακροζωία.

Η φυλή που προέρχεται από 5 στρατιώτες του Μ. Αλεξάνδρου. Ζουν πάνω από 120 χρόνια και ο καρκίνος είναι άγνωστη ασθένεια Η φυλή που προέρχεται από 5 στρατιώτες του Μ. Αλεξάνδρου. Ζουν πάνω από 120 χρόνια και ο καρκίνος είναι άγνωστη ασθένεια Reviewed by Unknown on 00:00 Rating: 5
Από το Blogger.