Βάζει τα σφουγγαράκια σε ένα πλαστικό κουτί και τα γεμίζει με μαλακτικό. Ο λόγος θα σας γλιτώσει χρήματα.

Εάν περάσετε λίγο χρόνο σε ένα κατάστημα με καθαριστικά, θα δείτε πως μπορείτε να ξοδέψετε ένα σωρό χρήματα σε προμήθειες. Δεν χρειάζεται όμως γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταφέρετε το ίδιο αποτέλεσμα με πολύ λιγότερα χρήματα.

Αυτές οι 10 λύσεις θα σας γλυτώσουν από πολλά χρήματα ενώ θα μπορέσετε να κρατήσετε πεντακάθαρο το σπίτι σας.

1. Καθαριστικό σπρέι για όλες τις χρήσεις
Χρησιμοποιήστε την δύναμη των αιθέριων ελαιών για να φτιάξετε ένα ποιοτικό καθαριστικό σπρέι που μυρίζει εκπληκτικά. Κάνει για όλες τις επιφάνειες αλλά λόγω του λαδιού δεν είναι κατάλληλο για τα τζάμια. Θα χρειαστείτε νερό, οινόπνευμα, αιθέρια έλαια και υγρό για τα πιάτα.


2. Καθαριστικό για τα τζάμια
Πείτε αντίο στα βρώμικα τζάμια με αυτό το απλό διάλυμα. Θα χρειαστείτε νερό, ξύδι και οινόπνευμα. Ανακινήστε το μίγμα καλά και ψεκάστε. Χρησιμοποιήστε εφημερίδες για καλύτερο αποτέλεσμα.


3. Καθαριστικό για τα πλακάκια
Το καθαριστικό αυτό είναι σχεδιασμένο για να διαλύει τα λίπη, οπότε είναι ιδανικό για το πάτωμα της κουζίνας. Θα χρειαστείτε ζεστό νερό, σόδα για πλύσιμο, ξύδι και υγρό για τα πιάτα.


4. Σπιτικό καθαριστικό για το παρκέ
Είναι δύσκολο να βρούμε ένα καθαριστικό για το παρκέ που να μην φθείρει το πάτωμα. Αυτή εδώ η συνταγή όμως κάνει θαύματα. Θα χρειαστείτε ζεστό νερό, οινόπνευμα και υγρό για τα πιάτα για να φτιάξετε ένα καθαριστικό που δεν περιέχει ξύδι.


5. Εύκολο καθαριστικό για τον φούρνο
Τέρμα το ατελείωτο τρίψιμο. Απλά ζεστάνετε τον φούρνο και βάλτε μέσα ένα ταψί με νερό και αμμωνία για όλο το βράδυ. Το πρωί, το μόνο που θα χρειαστεί είναι να τον σκουπίσετε.


6. Σπιτικά υγρά μαντηλάκια
Είναι πολύ χρήσιμα και εύκολα στην δημιουργία τους. Θα χρειαστείτε 1/2 πακέτο χαρτομάντηλα και αιθέρια έλαια με καθαριστική δύναμη.


7. Σπιτικό απορρυπαντικό πλυντηρίου
Είναι ένα πολύ δυνατό καθαριστικό και θα σας κρατήσει για πολύ καιρό.


8. Απορρυπαντικό πλυντηρίου χωρίς χημικά
Αυτό το απορρυπαντικό για τα ρούχα χωρίς βόρακα θα σας γλυτώσει από πολύ κόπο. Απλά ανακατέψτε τα συστατικά και προσθέστε αιθέρια έλαια για καλύτερο αποτέλεσμα και τέλειο άρωμα.


9. Μαλακά σφουγγαράκια με άρωμα λεβάντας
Το μαλακτικό θα κάνει πολύ καλύτερη δουλειά με αυτά τα σφουγγαράκια. Απλά διαλύστε το σε νερό με αναλογία 1:1. Βάλτε στο μίγμα το σφουγγαράκι και αφήστε το να το απορροφήσει. Ρίξτε το στο στεγνωτήριο μαζί με τα βρεγμένα ρούχα. Μόλις τελειώσει, βάλτε το σφουγγαράκι πίσω στο μίγμα για να ‘επαναφορτιστεί.’


10. Για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες
Πείτε αντίο στους λεκέδες μια για πάντα με αυτό το κόλπο. Θα χρειαστείτε μόνο υπεροξείδιο του υδρογόνου και σόδα πλυσίματος για να απομακρύνετε τους λεκέδες και να λευκάνετε τα ρούχα σας. Προσθέστε μισή κούπα από το καθένα στην πλύση για καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα και χρόνο με αυτές τις σπιτικές συνταγές για καθαριστικά και θα χρειαστείτε μόλις μερικά συστατικά που μπορείτε να προμηθευτείτε εύκολα από τα καταστήματα της γειτονιάς σας.

Εσείς ποια συνταγή θα χρησιμοποιούσατε;
ΠΗΓΗ
Βάζει τα σφουγγαράκια σε ένα πλαστικό κουτί και τα γεμίζει με μαλακτικό. Ο λόγος θα σας γλιτώσει χρήματα. Βάζει τα σφουγγαράκια σε ένα πλαστικό κουτί και τα γεμίζει με μαλακτικό. Ο λόγος θα σας γλιτώσει χρήματα. Reviewed by Unknown on 09:00 Rating: 5
Από το Blogger.