Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

Ο καθηγητής Δρ. Μουσταφά Ταλχά Γκιονουλού-πρύτανης του πανεπιστημίου του Αντίγιαμαν, στο λογαριασμό του στο Facebook δημοσίευσε ¨φετφά¨ σύμφωνα με τον οποίο, το να έχει κάποιος χειραψία με γυναίκα είναι ¨πιο τρομερό από το να πιάνει φωτιά¨.

Σύμφωνα με το κείμενο της εφημερίδας Εβρενσέλ, o Γκιονουλού στο λογαριασμό του στο Facebook, όταν τον ρώτησαν αν επιτρέπεται ένα ανύπαντρο ζευγάρι να πιάνεται χέρι-χέρι, απάντησε λέγοντας πως ¨Δεν επιτρέπεται η περιπλοκή χεριών ανύπαντρης γυναίκας με άντρα, ούτε και το να μένουν μόνοι τους¨. .

Ο Γκιονουλού αιτιολογεί την άποψη του στηριζόμενος στον εξής φετφά του Χαλίλ Γκιουνέντς: ¨ H Iσλαμική θρησκεία απαγορεύοντας την χειραψία με την γυναίκα δεν απαξιώνει τις γυναίκες, αλλά μάλλον διασώζει την τιμή τους. Διότι παρεμποδίζεται έτσι το να απλώνουν χέρι κάποιοι κακόβουλοι με λαγνεία (Χαλίλ Γκιουβέντς Φετφάδες για Θεματα των Ημερών μας ΙΙ. 170). Εάν το χέρι μιας γυναίκας χωρίς να είναι ανάγκη ακουμπά χέρι ενός ξένου άντρα, αυτό είναι αμαρτία. Από αυτή την σκοπιά, η δίχως ανάγκη χειραψία αυτή συνιστά αμαρτία. Ένας ξένος άντρας δεν μπορεί να έχει χειραψίες με ξένη γυναίκα, ούτε να απλώνει το χέρι του στο χέρι της. Σύμφωνα άλλωστε και με τον κύριο μας Resûl-i Ekrem, το να έχει κάποιος χειραψία με μια ξένη γυναίκα είναι πιο τρομερό από το να πιάνει φωτιά. To να πιάνεις το χερι ξένου εκτός γάμου, είναι σημάδι πως θα αρπάξεις την φωτιά της κόλασης.

Σχ: Να σημειώσουμε πως οι πρυτάνεις στην Τουρκια διορίζονται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλαδή από το Ερντογάν.
ΠΗΓΗ
Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ; Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ; Reviewed by Unknown on 01:00 Rating: 5
Από το Blogger.