ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ… ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια νέα σημαντική εξέλιξη στην κρίση των ΗΠΑ-Τουρκίας, φαίνεται πως θα «ανάψει» ακόμα περισσότερο την ένταση μεταξύ των δυο χωρών που ήδη είναι πολύ ανεβασμένη.

Σύμφωνα με δημοσίευα των New York Times, στην συνεχιζόμενη δική στις ΗΠΑ των Mehmet Hakan Atilla, υποδιευθυντή της τουρκικής Λαϊκής Τράπεζας και του Ιρανού υπηκόου Τούρκο επιχειρηματία, Reza Sarraf, που συνδέονταν άμεσα με τον ίδιο τον Ερντογάν, για το σκάνδαλο των παράνομων δοσοληψιών της τράπεζας με το Ιράν, δεν αποκλείεται το κατηγορητήριο να περιλάβει και τον ίδιο τον Ερντογάν, θεωρώντας τον σαν συνένοχο αυτής της παράνομης δοσοληψίας με το Ιράν.

Η Τράπεζα αυτή, η Λαϊκή, λέγεται ότι είχε χρηματοδοτήσει τον Ερντογάν στις πολιτικές του εκστρατείες και ότι η οικογένεια Ερντογάν είχε άμεση σχέση με τις παρανομίες της τράπεζας.

Ο Reza Zarrab με τριπλή υπηκοότητα, (τουρκική, αζερμπαϊτζανική και ιρανική), συνελήφθηκε στις 19 Μαρτίου του 2016 στις ΗΠΑ με βαριές κατηγορίες για την παραβίαση του αμερικανικού εμπάργκο προς το Ιράν, ενώ στην Τουρκία ξεσπούσε το σκάνδαλο της Halk Bankası, που είχε άμεση σχέση με τον τότε ακόμα πρωθυπουργό, Ταιγίπ Ερντογάν.

Η υπόθεση έχει μεγάλο βάθος και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες συνεχώς αποκαλύπτουν και νέα στοιχεία που ενοχοποιούν τον σημερινό πρόεδρο της Τουρκίας στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο, μια εξέλιξη που θα σκιάσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των δυο χωρών.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
ΠΗΓΗ
ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ… ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ! ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ… ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ! Reviewed by Unknown on 18:00 Rating: 5
Από το Blogger.