Γονιμοποίησε το ωάριο της με κύτταρα σκύλου και θηλάζει κουτάβι

Η καλλιτέχνης κέρδισε και βραβείο για το πρότζεκτ της

Στο όνομα της τέχνης έχουν παρουσιαστεί έργα που έχουν προξενήσει πλήθος αντιδράσεων. Και κάποιες φορές ακραίες αντιδράσεις, οι οποίες μάλιστα ξεπέρασαν τα σύνορα των χωρών όπου παρουσιάστηκαν τα εκθέματα ή τα δημιουργήματα.

Το RT, ωστόσο, μετέδωσε μία είδηση η οποία αναμένεται να γεννήσει πλήθος συζητήσεων. Αφορά μία καλλιτέχνη από τη Σλοβενία που γονιμοποίησε ένα από τα ωράρια της με κύτταρα σκύλου και πλέον θηλάζει και κουτάβι.


Η Maja Smrekar ζει εδώ και καιρό στην απομόνωση μαζί με τα ζώα της και διεξάγει ένα πείραμα για το οποίο μάλιστα κέρδισε ένα κορυφαίο βραβείο στο χώρο της διαδραστικής τέχνης. Το πρότζεκτ φέρει τον τίτλο «K-9_topology» και η καλλιτέχνης, με ειδικές μεθόδους που ακολούθησε τον τελευταίο καιρό κατάφερε να κάνει το σώμα της να παράγει μητρικό γάλα και πλέον θηλάζει το κουτάβι της, τη μικρή Ada.


«Σκοπός του πρότζεκτ είναι να μελετήσω την κοινωνική και ιδεολογική οργάνωση του γυναικείου σώματος αλλά και του θηλασμού», αναφέρει η ίδια η Σλοβένα καλλιτέχνης.

Η Smrekar ωστόσο δεν έμεινε μόνο στον θηλασμό καθώς χρησιμοποίησε ένα κύτταρο του σκύλου της, Byron και κατάφερε να γονιμοποιήσει ένα από τα ωάρια της μέσω μιας ειδικής μεθόδου, παρόμοιας με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Μέχρι στιγμής το πείραμα/πρότζεκτ έχει αποσπάσει σχετικά καλές κριτικές από κοινό και ειδικούς.
ΠΗΓΗ
Γονιμοποίησε το ωάριο της με κύτταρα σκύλου και θηλάζει κουτάβι Γονιμοποίησε το ωάριο της με κύτταρα σκύλου και θηλάζει κουτάβι Reviewed by Unknown on 20:00 Rating: 5
Από το Blogger.