10 καταπληκτικές φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο!

Ο πονόδοντος μπορεί να γίνει πολύ οδυνηρός – ισχυρός πονοκέφαλος, ούλα που πονάνε, ευαισθησία στο στόμα είναι μερικά από τα συμπτώματα – είναι όμως πολύ σημαντικό να επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο για να είστε σίγουροι για την προέλευση του πόνου. Ενδεχομένως να έχετε ένα απόστημα, εκτεθειμένα νεύρα ή συμπιεσμένα δόντια.

Μέχρι όμως να δείτε έναν οδοντίατρο, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές από τις 10 φυσικές θεραπείες που ακολουθούν για να ανακουφιστείτε από τον πόνο:

1) Γαργάρες Με Αλατόνερο. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι γαργάρες με αλατόνερο (1/2 κ.γλ. αλάτι σε 240 ml νερό).

2) Έλαιο Γαρίφαλου. Αυτό λειτουργεί με δύο τρόπους – το λάδι του γαρίφαλου σκοτώνει τα βακτήρια και παράλληλα μουδιάζει την πάσχουσα περιοχή. Μπορείτε να απλώσετε έλαιο γαρίφαλου απευθείας πάνω στο πονεμένο σας δόντι ή να συνθλίψετε μερικά μοσχοκάρφια γαρίφαλου, και μόλις απελευθερωθεί το λάδι να τα πιέσετε πάνω στο δόντι.


3) Φτιάξτε Τη Δική Σας Πάστα Μπαχαρικών. Το Reader’s Digest προτείνει να αναμείξετε ίσα μέρη από σκόνη τζίντζερ και πιπέρι καγιέν σε νερό, ώσπου να γίνουν μια παχύρρευστη πάστα. Βάλτε μια μικρή ποσότητα σε ένα κομμάτι βαμβάκι και πιέστε το πάνω στο δόντι σας, για όσο διάστημα μπορείτε να το αντέξετε. Θα πονέσει – προσπαθήστε να αποφύγετε τα ούλα και τη γλώσσα – αλλά και τα δύο αυτά μπαχαρικά είναι γνωστά παυσίπονα. Η χημική καψαικίνη (από το καγιέν) είναι γνωστό ότι βοηθά να μην φτάνουν τα μηνύματα του πόνου στον εγκέφαλο.

4) Φακελάκι Τσαγιού. Χρησιμοποιήστε ένα ζεστό, υγρό φακελάκι τσαγιού για να ανακουφιστείτε από τον πόνο. Θα πρέπει να είναι απλό μαύρο τσάι – περιέχει τανίνες που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

5) Κρεμμύδι. Κόψτε ένα κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και μασήστε το κάθε κομμάτι για 2-3 λεπτά. Ο χυμός του κρεμμυδιού σκοτώνει τα μικρόβια στη στοματική κοιλότητα.

6) Καλύψτε Το Δόντι Με Τσίχλα. Εάν έχετε ένα ραγισμένο δόντι ή ένα χαλαρό σφράγισμα και περιμένετε την ημέρα του ραντεβού στον οδοντίατρο, χρησιμοποιείστε μία τσίχλα για να καλύψετε το κενό. Με τον τρόπο αυτό, θα προστατευτούν τα εκτεθειμένα νεύρα από τον πόνο και θα αποφευχθεί η ανάπτυξη άλλων βακτηρίων.

7) Κρύα Κομπρέσα. Το WebMD συνιστά να πιέσετε με πάγο το μάγουλό σας, για την προσωρινή ανακούφιση από τον πόνο και το πρήξιμο. Υπάρχει επίσης ένα άλλο τέχνασμα που μπορείτε να κάνετε με τον πάγο: κρατήστε ένα παγάκι στο χέρι που βρίσκεται στην ίδια πλευρά του σώματός σας με το πονεμένο δόντι. Τρίψτε το παγάκι με τον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού σας για 7 λεπτά, ή μέχρι να μουδιάσει το χέρι σας. Θεωρείται ότι με αυτό τον τρόπο, ο πάγος σταματά τα μηνύματα του πόνου από το να φτάσουν στον εγκέφαλο.

8) Τσάι Μέντας. Εκτός από το γεγονός ότι είναι πολύ νόστιμο, το τσάι με μέντα έχει τη δύναμη να προκαλεί μούδιασμα, σύμφωνα με το Readers Digest. Μπορείτε να το αγοράσετε ή να το φτιάξετε μόνοι σας, χρησιμοποιώντας 1 κ.γλ. αποξηραμένα ή φρέσκα φύλλα μέντας σε 1 φλυτζάνι βραστό νερό.


9) Σιτάρι. Το σιτάρι είναι ένα πολύτιμο φυτό για τον πονόδοντο, καθώς οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες καταπολεμούν τη φθορά των δοντιών ενώ οι φυσικές αντιβιοτικές του ιδιότητες προστατεύουν τα δόντια και τα ούλα από τη μόλυνση. Το Natural Living Ideas προτείνει να μασάτε σιτάρι με το πονεμένο σας δόντι, αν αυτό είναι δυνατόν. Εναλλακτικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως στοματικό διάλυμα – θα απορροφήσει τις τοξίνες, θα μειώσει τα βακτήρια και θα διατηρήσει τη μόλυνση υπό έλεγχο μέχρις ότου επισκεφτείτε τον οδοντίατρο.

10) Αλάτι & Πιπέρι. Ετοιμάστε μια αλοιφή, χρησιμοποιώντας σε ίσα μέρη αλάτι και πιπέρι μαζί με λίγες σταγόνες νερό. Εφαρμόστε την απευθείας επάνω στο ευαίσθητο δόντι – και τα δύο αυτά υλικά έχουν αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες.

Είναι πολύ σημαντικό να κλείσετε ένα ραντεβού με τον οδοντίατρό σας, εάν έχετε έναν δυνατό πονόδοντο. Τα αποστήματα μπορεί να μολυνθούν και μια λοίμωξη στο στόμα είναι επικίνδυνη. Ο πονόδοντος είναι πολύ ενοχλητικός, ωστόσο, και μερικές φορές η αναμονή της επίσκεψης στον γιατρό μοιάζει με αιωνιότητα. Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις φυσικές θεραπείες ενώ περιμένετε – είναι σίγουρο πως θα σας βοηθήσουν.
10 καταπληκτικές φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο! 10 καταπληκτικές φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο! Reviewed by Unknown on 10:00 Rating: 5
Από το Blogger.