Αν έχετε αυτό στα δόντια σας τρέξτε στον οδοντίατρο γιατί κινδυνεύετε

Ήταν κάποτε μια εξαιρετικά δημοφιλής πρακτική μεταξύ των οδοντιάτρων να χρησιμοποιούν αυτό το επικίνδυνο υλικό για οδοντικά σφραγίσματα.

Καθώς όλο και περισσότερες φήμες διαδόθηκαν σχετικά με τους κινδύνους αυτής της ιατρικής πρακτικής, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν αν οι γεμίσεις τους είναι ή δεν είναι επικίνδυνα.

Πολλοί τραπεζίτες είχαν γεμιστεί στις κοιλότητες τους με μια ειδική γέμιση από κονιοποιημένο ασήμι, κασσίτερο και χαλκό, τα οποία στη συνέχεια συνδυάστηκαν με μεταλλικό υδράργυρο. Η γέμιση είναι γνωστή ως οδοντικό αμάλγαμα.

Αρκετές μελέτες υποδεικνύουν ότι ο ατμός υδραργύρου διαφεύγει συνεχώς από τα οδοντικά αμαλγάματα και απορροφάται στο σώμα μας μέσω της μάσησης. Αυτές οι ιχνοστοιχείες υδραργύρου απορροφώνται στα όργανα μας και μπορούν να διασχίσουν τον πλακούντα.

Ενώ ορισμένες προειδοποιήσεις παραθέτουν την πεποίθηση του Dr. Russell Blaylock ότι ο υδράργυρος από τα γέμισματα συμβάλλει στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι πράγματι συμβαίνει αυτό.

Ενώ (ως επί το πλείστον) ο κίνδυνος ασθένειας συνδέεται με την έκταση της έκθεσης, η ποσότητα υδραργύρου που απελευθερώνεται από τα σφραγίσματα αμαλγάματος είναι περίπου 4 έως 40 μικρογραμμάρια ατμού ανά ημέρα.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν επιστημονικά ότι το αμάλγαμα έχει σοβαρές επιβλαβείς επιδράσεις σε έναν ασθενή, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. δεν συνιστά τη χρήση της σε έγκυες γυναίκες ή παιδιά ηλικίας κάτω των έξι ετών.

Αλλά μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι. Εάν ο οδοντίατρος σας δεν λάβει τις κατάλληλες προφυλάξεις κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης πλήρωσης αμαλγάματος, μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση από τον υδράργυρο.

Αν έχετε αυτό στα δόντια σας τρέξτε στον οδοντίατρο γιατί κινδυνεύετε Αν έχετε αυτό στα δόντια σας τρέξτε στον οδοντίατρο γιατί κινδυνεύετε Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5
Από το Blogger.