ΔΕΗ: Δείτε ποιοι δικαιούνται έκπτωση στο τιμολόγιο

Επιδότηση Κοινωνικού τιμολογίου με την χορήγηση εκπτώσεων από... 22% έως 83%, προτείνει στο υπουργείο Περιβάλλοντος η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, εισάγοντας για πρώτη φορά οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια.

Στο ΚΟΤ εισέρχονται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και οι Πολύτεκνοι, οι οποίοι σήμερα απολαμβάνουν μια διαφορετική τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν ανάλογα με τα προστατευόμενα μέλη.

Την μεγαλύτερη έκπτωση 83% θα λάβουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Οι καταναλωτές της κατηγορίας αυτής, θα πάρουν πλήρη απαλλαγή από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς ρεύματος και ανήκουν στην νέα κατηγορία που αποκαλείται στο προτεινόμενο σχέδιο «βαθμίδα επιδότησης ΚΕΑ.

Από το ΚΟΤ εξαιρούνται όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας, όσοι δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δαπάνες για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και άλλο προσωπικό κ.α. Επίσης προτείνεται να απορρίπτονται οι έχοντες οχήματα μεγάλου κυβισμού.

Διατηρούνται την ίδια στιγμή τα υφιστάμενα εισοδηματικά κριτήρια του ΚΟΤ, για να μην γίνει πιο αυστηρό το πλαίσιο εφαρμογής.
ΔΕΗ: Δείτε ποιοι δικαιούνται έκπτωση στο τιμολόγιο ΔΕΗ: Δείτε ποιοι δικαιούνται έκπτωση στο τιμολόγιο Reviewed by Unknown on 02:00 Rating: 5
Από το Blogger.