H «Μήλος του χειμώνα»: Και όμως βρίσκεται μόλις 2 ώρες από την Αθήνα!

Εκεί θα περπατήσεις τον δρόμο της αγάπης!

Ότι είναι η Μήλος για το καλοκαίρι είναι η Βυτίναγια το χειμώνα!

Δηλαδή, ο απόλυτος ρομαντικός προορισμός!

Το καταλαβαίνεις πριν μπεις ακόμη στο χωριό.

Στην είσοδο θα βρεθείς μπροστά σε ένα μοναδικόυπερθέαμα της φύσης.

Θα διασχίσεις ένα δρόμο σκεπασμένο από αρωματικά σφενδάμια και πλάτανουςαπολαμβάνοντας τη μουσική παράσταση των πουλιών, πουτιτιβίζουν ασταμάτητα.

Οι ντόπιοι τον αποκαλούν «δρόμο της αγάπης» όχι μόνο για την ομορφιά του.

Πολύ παλιά, οι νέοι του χωριού έκαναν το περίπατό τους σε αυτό το δρόμο πρωτογνωρίζοντας τους μελλοντικούς τους συζύγους και ανταλλάσσοντας ερωτικά βλέμματα και μηνύματα, σύμφωνα πάντα με τα αυστηρά ήθη της εποχής.

Μπαίνοντας στο χωριό οι όμορφες εκπλήξεις συνεχίζονται.

Όμορφα γραφικά καλντερίμια, πετρόχτιστα αρχοντικά, σπίτια με κήπους και ένα υπέροχο ανακαινισμένο χιονοδρομικό κέντρο!

Σημείο αναφοράς η κεντρική πλατεία με την εκκλησία του Άγιου Τρύφωνα ένα δημιούργημα Αρκαδικής αρχιτεκτονικής, χτισμένη με το περίφημο μαύρο μάρμαρο της περιοχής, το αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο και η Βιβλιοθήκη που φιλοξενείται σ’ ένα ιστορικό κτίριο, το πετρόχτιστο «Ελληνικό Σχολείο».

Στο στολίδι τoυ Μαίναλου θα χαλαρώσεις στα πανέμορφα πάρκα απολαμβάνοντας ρομαντικές στιγμές και θα νιώσεις ένα με τη φύση θαυμάζοντας τα τρεχούμενα νερά της περιοχής.

Όμορφη, δροσερή, γαλήνια, καταπράσινη και γραφική, πολιτισμένη και φιλόξενη, με τα ατμοσφαιρικά καφέ και τα παραδοσιακά εστιατόρια, η Βυτίνα παραμένει η μεγάλη κυρία της τουριστικής ανάπτυξης του νομού Αρκαδίας.

H «Μήλος του χειμώνα»: Και όμως βρίσκεται μόλις 2 ώρες από την Αθήνα! H «Μήλος του χειμώνα»: Και όμως βρίσκεται μόλις 2 ώρες από την Αθήνα! Reviewed by Unknown on 02:00 Rating: 5
Από το Blogger.