Βαρεθηκατε να περιμενετε στην κινηση; Δείτε πως θα πεταχτείτε στη δουλειά σας χωρίς ουρές χιλιομέτρων (video)

Ο κινέζικος όμιλος Zhejiang Geely Holding Group, που δραστηριοποιείται έντονα επιχειρηματικά και σε Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, αγόρασε πρόσφατα και την αμερικάνικη εταιρία Terrafugia, γνωστή για τα μεγαλόπνοα σχέδια παραγωγής ενός ιπτάμενου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η Terrafugia ιδρύθηκε το 2006 από πέντε βραβευμένους απόφοιτους του MIT και στο διάστημα μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει αρκετά σχέδια που αναδεικνύουν το όραμά της για ριζική αλλαγή της αυτοκίνησης.

Το πιο πρόσφατο project της εταιρίας αφορά το TF-X, ένα όχημα που θα μπορεί να κινείται στο δρόμο αλλά και να πετά με δυνατότητα μάλιστα κάθετης απογείωσης. Το TF-X θα είναι εξοπλισμένο με ένα υβριδικό σύστημα ισχύος που θα του δίνει μια αυτονομία της τάξης των 800 χιλιομέτρων.

Η εξαγορά της εταιρίας από την Geely ίσως σήμερα να αφήνει πολλά ερωτηματικά ως προς την ορθότητά της. Ωστόσο η παρουσία ενός κολοσσού πίσω από ένα τόσο αισιόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα αυξάνει τις προοπτικές υλοποίησης του.

Κάτι που ενισχύεται και από την πεποίθηση του προέδρου του κινεζικού ομίλου Li Shufu πως κάθε μεγάλη εταιρία όπως η Geely οφείλει να στηρίξει με κάθε μέσο τις ιδέες που μπορούν να αλλάξουν προς μια θετική κατεύθυνση το μέλλον την αυτοκίνησης διευρύνοντας τις προοπτικές ανάπτυξης πέρα από τα στενά όρια που γνωρίζουμε σήμερα.


Βαρεθηκατε να περιμενετε στην κινηση; Δείτε πως θα πεταχτείτε στη δουλειά σας χωρίς ουρές χιλιομέτρων (video) Βαρεθηκατε να περιμενετε στην κινηση; Δείτε πως θα πεταχτείτε στη δουλειά σας χωρίς ουρές χιλιομέτρων (video) Reviewed by Unknown on 00:00 Rating: 5
Από το Blogger.