Γιατρός υπέγραψε με τα αρχικά του... στο συκώτι δυο ασθενών

Θα έμενε για πάντα κρυμμένη αλλά ο ένας από τους δυο χρειάστηκε να χειρουργηθεί ξανά

Με λέιζερ χάραξε τα ρχικά του πάνω στο συκώτι δυο ασθενών που χειρουργήθηκαν το 2013 ένας βρετανός χειρούργος, κάτι που παραδέχτηκε σήμερα ο ίδιος.

Ο Σάιμον Μπράμχολ, 53 ετών, δήλωσε ένοχος για δύο κατηγορίες σωματικών βλαβών επειδή έγραψε τα αρχικά "SB" στο συκώτι των δύο ασθενών, που προφανώς δεν του είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους να υπογράψει το... καλλιτέχνημά του.

Τα γεγονότα εκτιλύχθηκαν στο νοσοκομείο Κουίν Ελίζαμπεθ, στο Μπέρμιγχαμ. Στους δύο ασθενείς είχε ήδη χορηγηθεί αναισθησία. Ο χειρουργός χρησιμοποίησε ένα λέιζερ αργού, ένα εργαλείο κατάλληλο για να αποφεύγεται η αιμορραγία.
Η... υπογραφή του γιατρού θα έμενε για πάντα κρυμμένη, όμως ο ένας από τους ασθενείς χρειάστηκε να χειρουργηθεί ξανά λίγο αργότερα.

Ο χειρουργός έχει αφεθεί ελεύθερος υπό όρους μέχρι να εκδόσει το δικαστήριο την απόφασή του για την υπόθεση, κάτι που έχει οριστεί για τις 12 Ιανουαρίου.

"Είναι μια υπόθεση πέρα από τις συνηθισμένες και ιδιαίτερα περίπλοκη" είπε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας Τόνι Μπάντενοχ, σημειώνοντας ότι "δεν υπάρχει νομικό προηγούμενο στο ποινικό δίκαιο". Οι πράξεις του γιατρού ήταν "σκόπιμες και συνειδητές", συνέχισε. "Δεν επρόκειτο για μεμονομώνο γεγονός αλλά για μια πράξη που επανέλαβε δύο φορές (...) παρουσία των συναδέλφων του", τόνισε.
ΠΗΓΗ
Γιατρός υπέγραψε με τα αρχικά του... στο συκώτι δυο ασθενών Γιατρός υπέγραψε με τα αρχικά του... στο συκώτι δυο ασθενών Reviewed by Unknown on 02:00 Rating: 5
Από το Blogger.