Ο ανατριχιαστικός αστικός μύθος του τούνελ των «ουρλιαχτών» (βίντεο)

Η καναδική πόλη Niagara Falls μπορεί να είναι γνωστή επειδή βρίσκεται στους πιο διάσημους καταρράκτες του κόσμου αλλά αν είστε λάτρεις των παραφυσικών φαινομένων, υπάρχει μια ιστορία που λέγετε από τους ντόπιους και που θα αιχμαλωτίσει τη φαντασία σας πιο πολύ από ό, τι το θαύμα της φύσης. Ο ανατριχιαστικός αστικός μύθος αφορά ένα μικρό πέρασμα από ασβεστόλιθο, γνωστό ως Screaming Tunnel, που χτίστηκε αρχικά ως σύστημα αποστράγγισης κάτω από το Grand Trunk Railway -τώρα πλέον Καναδικοί Σιδηρόδρομοι.

Το τούνελ επέτρεπε στα ζώα να περνάνε ανενόχλητα κάτω από τις ράγες ενώ ταυτόχρονα αποστραγγίζονταν και τα χωράφια. Αλλά έχει και μια σκοτεινή πλευρά. Σύμφωνα με τον λαϊκό μύθο, το τούνελ είναι στοιχειωμένο από το φάντασμα ενός κοριτσιού που ξέφυγε από ένα καιγόμενο αγρόκτημα και χάθηκε μέσα στα τείχη.

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές της ιστορίας. Μια αναφέρει πως ο πατέρας του κοριτσιού έβαλε ο ίδιος φωτιά στο κορίτσι όταν έχασε την επιμέλεια των παιδιών του, μετά από ένα άσχημο διαζύγιο. Μια άλλη υποστηρίζει ότι το κορίτσι βιάστηκε μέσα στο τούνελ και οι βιαστές έκαψαν το σώμα του για να κρύψουν τα αποδεικτικά στοιχεία.

Λέγεται πως αν κάποιος ανάψει ένα σπίρτο μέσα στο τούνελ ακούγονται οι απόκοσμες κραυγές του κοριτσιού.

Ο μύθος του τούνελ είναι τόσο διαδεδομένος, που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας του 1983 του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ «The Dead Zone», μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ.


ΠΗΓΗ
Ο ανατριχιαστικός αστικός μύθος του τούνελ των «ουρλιαχτών» (βίντεο) Ο ανατριχιαστικός αστικός μύθος του τούνελ των «ουρλιαχτών» (βίντεο) Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5
Από το Blogger.