ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μερικές φορές οι φωνές των απλών ανθρώπων είναι πιο βροντερές και καθηλωτικές από εκείνες των πολιτικών και εκείνων που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Διαβάστε την επιστολή της Ισμήνης Παπάζογλου, μαθήτριας της Γ’ τάξης του Ενιαίου Λυκείου Θεσσαλονίκης, με αφορμή το Σκοπιανό ζήτημα και όσα μαγειρεύονται τις τελευταίες μέρες για το όνομα της γειτονικής χώρας:

Είμαι μαθήτρια της Γ Λυκείου Ενιαίου Λυκείου Θεσσαλονίκης, είμαι γέννημα θρέμμα της Μακεδονίας εγώ, όπως ο πατέρας, η μητέρα μου, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, οι πρόγονοί μου σε βάθος χρόνου.
Το αίμα της ράτσας με καλεί να ορθώσω ανάστημα και λόγο, να βροντοφωνάξω στην κυβέρνηση και σε όλη την πολιτική ηγεσία του τόπου μας.

Μην πουλάτε την ιστορία μας, μην ξεπουλήσετε τη Μακεδονία, τη χώρα ηρώων, αγέρωχων αγωνιστών, μην υποκύψετε στις πιέσεις των ισχυρών, είμαστε λίγοι ναι, όμως έχουμε ψυχή να αγωνιστούμε, να υπερασπισθούμε σαν τον Διγενή Ακρίτα την Ιστορία μας, τις αξίες μας, τα ιδανικά μας.

Αφήστε τά μας παρακαταθήκη. Είναι ο Θώρακάς μας, η ασπίδα μας για το μέλλον που φαντάζει δυσοίωνο.

Η Μακεδονική ψυχή θεριεύει και πετιέται στους αγέρηδες του κόσμου ζητώντας δικαίωση.

Ζωντανεύουν οι νεκροί τούτης εδώ της γης για να αρματωθούν και να παλέψουν. Δεν μοιράζεται η ιστορία, το ψωμί μοιράζεται και ο πλούτος.

Ντροπή σου Έλληνα αν πουλήσεις τη Μακεδονία.

Ισμήνη Παπάζογλου

ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Reviewed by Unknown on 10:00 Rating: 5
Από το Blogger.