Το φάντασμα της Katie King . Οριστική απόδειξη ύπαρξης των πνευμάτων;

Ο εξωπραγματικός Κόσμος των πνευμάτων : Το φάντασμα της Katie King, που λέγεται ότι υλοποιήθηκε, από τον φυσικό, χημικό και πνευματιστή William Crookes (βραβείο Νόμπελ στη Χημεία, 1907) ήταν αλήθεια ή όπως υποστήριξαν κάποιοι , μία καλοστημένη απάτη;

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η επιστήμη ερμήνευσε την ύπαρξη των γνωστών ως εμφανίσεων φαντασμάτων, σαν αποτέλεσμα της αυθυποβολής, των παραισθήσεων και κάθε είδους ψυχικών διαταραχών. Αλλά η προσέγγιση αυτή από το δέκατο ένατο αιώνα πέρασε σε δεύτερο πλάνο, γιατί οι ερευνητές αυτών των «υπερφυσικών» φαινομένων, άρχισαν να χρησιμοποιούν φωτογραφικές μηχανές για να μπορέσουν να επιβεβαιώνουν την ύπαρξη αυτού του τύπου των εμφανίσεων, των οποίων τη φύση δεν είμαστε ακόμη σε θέση να ερμηνεύσουμε.

Αναμφίβολα, η χρήση της φωτογραφίας συνοδεύτηκε από την χονδροειδή προσπάθεια κάποιων ατόμων να δημιουργήσουν μερικά μοντάζ που οδήγησε στην απαξίωση των πιο σοβαρών και πολλά υποσχόμενων ερευνητών στον κόσμο της παραψυχολογίας.

Παρ 'όλα αυτά, δεν πρέπει όλες οι φωτογραφίες της εποχής να θεωρηθούν ψευδείς. Όπως είναι η

περίπτωση του αμφιλεγόμενου φαντάσματος της
Katie King, ενός εκτοπλάσματος, που η πνευματίστρια Florence Cook, κατά τη διάρκεια των συνεδριών μέντιουμ, κατόρθωνε να υλοποιεί. Το πραγματικά περίεργο γεγονός αυτής της περίπτωσης ήταν η παρουσία του William Crookes, ενός διάσημου Άγγλου επιστήμονα που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Χημείας το 1907.
Η πνευματίστρια Florence Cook (φωτ.)
Λίγα χρόνια νωρίτερα, ο Crookes μεταξύ 1871 και 1874, επέβλεψε,σε συνθήκες εργαστηρίου, τις πνευματιστικές συγκεντρώσεις που η πνευματίστρια Florence Cook πραγματοποίησε. .

Με το πέρασμα του χρόνου, το φάντασμα της Katie King μπόρεσε να υλοποιηθεί με ανθρώπινη μορφή κατ 'επανάληψη. Κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις συνεδρίες, το φάσμα έφθασε να παρουσιάζεται ως κόρη ενός άλλου πνεύματος , που ονομαζόταν

John King. Σύμφωνα με τα όσα μπόρεσε να επιβεβαιώσει ο William Crookes, το πνεύμα άρχισε να υλοποιείται μερικώς, αλλά με την πάροδο του χρόνου η φυσική παρουσία του έπαιρνε κάθε φορά μεγαλύτερη συνοχή, μέχρι που, τελικά, μπόρεσε να παρουσιαστεί με το σώμα πλήρες και μια αναμφισβήτητη εμφάνιση ζωντανού προσώπου, ντυμένου ακόμα με χιονόλευκα ρούχα.

Προς έκπληξη όλων των παρευρισκομένων , ήρθε η μέρα που το φάντασμα άρχισε να περπατά και να μιλά με πλήρη ελευθερία,, κάτι που επωφελήθηκε ο Crookes για να φωτογραφίσει 44 φορές. Ήταν εκείνη τη στιγμή, που ξεκίνησε μια έντονη συζήτηση, γιατί από τότε μέχρι σήμερα, πολλοί ερευνητές άρχισαν να εφιστούν την προσοχή στην εντυπωσιακή ομοιότητα ανάμεσα στη Florence Cook και του πνεύματος, έτσι δεν δίστασαν να σκιαγραφήσουν αυτήν την ιστορία ως μια απλή πλαστογραφία. Το πρόβλημα είναι ότι ο μελλοντικός

Υλοποίηση του φαντάσματος της Katie King από τον William Crookes (φωτ.)

Νομπελίστας της Χημείας, πιστοποίησε, παραπάνω από μία φορά, ότι εκείνος ο ίδιος τις είχε δει μαζί επανειλημμένα, όπως δείχνουν μερικές φωτογραφίες που έχουν αναλυθεί και μελετηθεί μέχρι κορεσμού.

Ο William Crookes πάντα, μέχρι την ημέρα του θανάτου του, υπερασπίστηκε την ύπαρξη ενός φαντάσματος που εκείνος είχε φωτογραφήσει και αναλύσει εφαρμόζοντας μια επιστημονική μεθοδολογία. Είναι για το λόγο αυτό, που συγγραφείς όπως ο David Sentinella, θεωρούν τις φωτογραφίες του ως αυθεντικές, και ως εκ τούτου , ένα στοιχείο παραπάνω που αποδεικνύει την ύπαρξη αυτών των φασματικών όντων .


Απόδοση από τα ισπανικά: Α.Χ.


ΠΗΓΗ























Υλοποίηση του φαντάσματος της Katie King
από τον William Crookes
Βίντεο με φωτογραφικό υλικό
Το φάντασμα της Katie King . Οριστική απόδειξη ύπαρξης των πνευμάτων; Το φάντασμα της Katie King . Οριστική απόδειξη ύπαρξης των πνευμάτων; Reviewed by Unknown on 19:00 Rating: 5
Από το Blogger.