30+ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ

Mε βασικά τους πλεονεκτήματα την αντοχή στον χρόνο, χωρίς να απαιτείται κανενός είδους συντήρηση και το εύκολο καθάρισμα, τα πλακάκια αποτελούν -ένα από τα πιο συνηθισμένα υλικά επένδυσης σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους εκεί που ακριβώς αυτά τους τα χαρακτηριστικά τα κάνουν να υπερτερούν ως επιλογή έναντι κάθε άλλου υλικού, όπως δάπεδα, κουζίνα, μπάνιο, μπαλκόνια, αυλές.
Ταυτόχρονα, η σύγχρονη αγορά υλικών δόμησης παρέχει τεράστια ποικιλία σε είδη-ποιότητες-σχέδια και έτσι εκτός από την χρηστικότητά τους τα κεραμικά πλακάκια μπορούν να καθορίσουντους χώρους που θα τα τοποθετήσετε και διακοσμητικά-αισθητικά.

Εκτός από τις κλασσικές επιλογές, υπάρχουν πολλές ακόμη χρήσεις-τρόποι ώστε ακόμη και με πολύ μικρό αριθμό από πλακάκια σε κάποια ιδιαίτερη όμως διάταξη και συνδυασμό, να πετύχετε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό διακοσμητικό αποτέλεσμα.


Για παράδειγμα:

- H χρήση διαφορετικών αλλάταιριαστών μεταξύ τους σχεδίων σε μικρής έκτασης επιφάνειες όπως π.χεπιλεκτικά σε κάποια σημεία των τοίχων της κουζίνας, τουμπάνιου, σαν επένδυση σεσκάλες κλπ,
- Τα δίχρωμα πλακάκια πουανάλογα με το τρόπο που θακοπούν και θα τοποθετηθούν θα σχηματίσουν γεωμετρικά ή πιο συγκεκριμένα σχέδια πάνω σε τοίχο ή δάπεδο.
- Η επένδυση με πλακάκιαεπιφανειών όπως ο πάγκοςτης κουζίνας ή του μπάνιου, τραπέζια εξωτερικού αλλά και εσωτερικού χώρου, καθρέφτες μπάνιου, σοβατεπί, κλπ
είναι κάποιες μόνο από τις ιδέες με τις οποίες μπορείτε πραγματικά να "δημιουργήσετε" ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο και ταυτόχρονα απόλυταλειτουργικό αποτέλεσμα με κεραμικά πλακάκια.


Η τοποθέτηση ή η αντικατάστασή τους, ειδικά αν πρόκειται για μικρού μεγέθους επιφάνειες, δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο ή απαγορευτικό ακόμη και για ερασιτέχνες χωρίς σχετικές ειδικές γνώσεις.
Ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα υλικό ιδιαίτερης αντοχής μπορείτε είτε επιλέγοντας ένα κατάλληλο σχέδιο είτε και αφού επεξεργαστείτε την επιφάνειά τους π.χ με βάψιμο, decoupage, τεχνικές παλαίωσης κλπ. να χρησιμοποιήσετε πλάκακια για δημιουργία χρηστικών - διακοσμητικών αντικειμένων κάθε είδους.
Μια ακόμη εντυπωσιακή χρήση κεραμικών πλακιδίων σεκατασκευές είναι η δημιουργία ψηφιδωτών αντικειμένων χρησιμοποιώντας ως ψηφίδες σπασμένα πλακάκια.

































30+ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ 30+ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ Reviewed by Unknown on 12:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.