Ποιο επάγγελμα έχει ανάγκη από 637.000 νέες θέσεις εργασίας στα επόμενα χρόνια;

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στο κόσμο ετοιμάζονται να ταξιδέψουν αεροπορικώς. Ποιος, όμως, θα τους μεταφέρει με τις αντίστοιχες πτήσεις;

Τα επαγγελματικά ταξίδια, μετά το άνοιγμα των αγορών της Ασίας έχουν πολλαπλασιαστεί. Με αποτέλεσμα οι αεροπορικές εταιρείες, ιδίως εκείνες της Ασίας, έχουν παραγγείλει νέα αεροσκάφη αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία χρόνια, καθώς τα αυξανόμενα έσοδα αυξάνουν τους αριθμούς ταξιδίων σε επίπεδα ρεκόρ.

Αυτό έφερε στο προσκήνιο έλλειψη έμπειρων πιλότων, μια κατάσταση που φαίνεται πως όσο περνάει ο καιρός, επιδεινώνεται. Οι εταιρείες, νέες και παλιές θα χρειαστούν 637.000 περισσότερους πιλότους μέσα στις δύο προσεχείς δεκαετίες, δηλαδή μέχρι το 2036, προβλέπει η Boeing.

Οι περισσότεροι θα βρουν τη εργασία που επιδιώκουν κάπου στην Ασία, η οποία θα απασχολεί το 40% των νέων πιλότων, ξεπερνώντας τα επίπεδα απασχόλησης πιλότων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική αθροιστικά, σύμφωνα με την Boeing. Μεγάλη ζήτηση αλλά με συμβόλαια μικρής χρονικές διάρκειας, έχει το επάγγελμα του εκπαιδευτή πιλότων, όπως και οι πιλότοι μικρών αεροπλάνων για ιδιωτικές πτήσεις.
Ποιο επάγγελμα έχει ανάγκη από 637.000 νέες θέσεις εργασίας στα επόμενα χρόνια; Ποιο επάγγελμα έχει ανάγκη από 637.000 νέες θέσεις εργασίας στα επόμενα χρόνια; Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.