Έρχεται η φορολόγηση μισθώσεων κατοικιών τύπου Airbnb…

Έως το τέλος Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών (π.χ. AirBnB).

Όλοι όσοι ενοικιάζουν ακίνητα μέσω της πλατφόρμας του διαδικτύου Airbnb θα καλούνται να τα δηλώσουν. Όσοι δεν το κάνουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων που φθάνουν μέχρι τις 5.000 ευρώ.

Πως θα φορολογηθούν

Το εισόδημα από βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών φορολογείται με την κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων, δηλαδή για εισόδημα έως 12.000 ευρώ με 15%, από 12.000 έως 35.000 με 35% και από 35.000 ευρώ και πάνω με συντελεστή 45%. Με αυτή την κλίμακα φορολογείται η εκμίσθωση των κατοικιών και η παροχή της υπηρεσίας των κλινοσκεπασμάτων.

Εφόσον ο εκμισθωτής προσφέρει και άλλες υπηρεσίες, πχ. εστίαση και άλλα, τότε οι υπηρεσίες αυτές φορολογούνται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή με συντελεστή από 22 έως και 45%.

Για φέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει ανελέητο κυνηγητό με 200.000 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους, στενό μαρκάρισμα στους οφειλέτες του Δημοσίου αλλά και 100.000 τηλεφωνικές οχλήσεις στους φορολογούμενους για να συμμορφωθούν στις υποχρεώσεις τους.
Έρχεται η φορολόγηση μισθώσεων κατοικιών τύπου Airbnb… Έρχεται η φορολόγηση μισθώσεων κατοικιών τύπου Airbnb… Reviewed by Unknown on 21:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.