Το Αίνιγμα Με Τα Καπέλα! Μπορείτε Να Το Λύσετε ή Θα Κολλήσετε Για Ώρες;

Τα αινίγματα είναι πάντα μια καλή λύση για να περάσετε το χρόνο σας, μπορούν όμως να σας κάνουν να κολλήσετε παιδεύοντας το μυαλό σας για ώρες!

Εδώ σας έχω τον γρίφο με τα καπέλα των κρατούμενων.

Τέσσερις κρατούμενοι είναι τοποθετημένοι σε σκαλιά, όλοι κοιτούν στην ίδια κατεύθυνση και ένας τοίχος χωρίζει τον τέταρτο κρατούμενο από τους άλλους τρεις. Συνοπτικά:

1.Ο κρατούμενος 1 μπορεί να δει τους κρατούμενους 2 και 3.

2. Ο κρατούμενος 2 μπορεί να δει τον 3.

3. Ο κρατούμενος 3 δεν βλέπει κανέναν.

4. Ο κρατούμενος 4 δεν μπορεί επίσης να δει κανέναν.

Οι κρατούμενοι φορούν καπέλα, δυο φορούν άσπρα και δυο μαύρα. Οι άντρες δεν ξέρουν τι χρώμα καπέλο φορούν, αλλά έχουν την οδηγία να φωνάξουν αν είναι σίγουροι για το χρώμα του καπέλου τους.

Δεν μπορούν να στρίψουν δεξιά ή αριστερά, δεν μπορούν να μιλήσουν ο ένας στον άλλον κι δεν μπορούν να βγάλουν το καπέλο τους.

Ποιός θα μιλήσει πρώτος;

Απάντηση:

Ο κρατούμενος 2 θα μιλήσει πρώτος καθώς ο κρατούμενος 1 μπορεί να δει τους άλλους δυο που φορούν ένα άσπρο και ένα μαύρο καπέλο οπότε δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Ο κρατούμενος 2 θεωρεί πως αν κι αυτός φορούσε μαύρο καπέλο τότε ο 1 θα το έβλεπε και θα φώναζε, επομένως μετά από λίγο φωνάζει πως φοράει αυτός το άσπρο καπέλο.
ΠΗΓΗ
Το Αίνιγμα Με Τα Καπέλα! Μπορείτε Να Το Λύσετε ή Θα Κολλήσετε Για Ώρες; Το Αίνιγμα Με Τα Καπέλα! Μπορείτε Να Το Λύσετε ή Θα Κολλήσετε Για Ώρες; Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.