Η NASA "ανιχνεύει ισχυρά σήματα από το κέντρο του γαλαξία μας και τον γαλαξία της Ανδρομέδας"

Μπορεί να αποτελεί ένδειξη της Μυστηριώδους Σκοτεινής Πλευράς του Σύμπαντος

Το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Fermi Gamma-ray της NASA εντόπισ ένα σήμα στο κέντρο του γειτονικού γαλαξία της Ανδρομέδας, που θα μπορούσε να υποδεικνύει την παρουσία της μυστηριώδους σκοτεινής πλευράς των συμπάντων που είναι γνωστή ως σκοτεινή ύλη. Το σήμα είναι παρόμοιο με αυτό που παρατηρείται από το Fermi στο κέντρο του δικού μας γαλαξία Milky Way.

Παραδόξως, τα τελευταία στοιχεία του Fermi δείχνουν τις ακτίνες γάμμα στην Ανδρομέδα - επίσης γνωστό ως M31 - να περιορίζονται στο κέντρο του γαλαξία, αντί να εξαπλώνονται σε όλη την έκταση. Για να εξηγήσουν αυτό την ασυνήθιστη διανομή, οι επιστήμονες προτείνουν ότι η εκπομπή μπορεί να προέρχεται από διάφορες απροσδιόριστες πηγές. Μια από αυτές θα μπορούσε να είναι η σκοτεινή ύλη, μια άγνωστη ουσία που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του σύμπαντος.

Fermi Galactic Center Zoom



Στην εικόνα του Γαλαξία παραπάνω, φαίνεται στο ορατό φως, να επιθέτει ένα χάρτη ακτίνων γάμμα του γαλαξιακού κέντρου από το Fermi της NASA. Οι πρώτες μεταβάσεις δεδομένων σε μια προβολή χάρτη με όλες τις γνωστές πηγές έχουν αφαιρεθεί, αποκαλύπτοντας ένα πλεόνασμα ακτίνων γάμμα, που υπαινίσσονται την ύπαρξη της σκοτεινής ύλης.

Το γαλαξιακό κέντρο του Γαλαξία μας είναι γεμάτο από πηγές ακτίνων γάμμα, από την αλληλεπίδραση δυαδικών συστημάτων και απομονωμένα πάλσαρ σε υπολείμματα σουπερνόβα και τα σωματίδια συγκρούονται με το διαστρικό αέριο. Είναι, επίσης, όπου οι αστρονόμοι αναμένουν να βρουν υψηλότερη πυκνότητα του γαλαξία της σκοτεινής ύλης, η οποία επηρεάζει μόνο την κανονική ύλη και η ακτινοβολία μέσω της βαρύτητας του. Μεγάλες ποσότητες σκοτεινής ύλης προσελκύουν την κανονική ύλη, που σχηματίζουν ένα θεμέλιο πάνω στο οποίο ορατές δομές, όπως είναι χτισμένοι οι γαλαξίες.
Η NASA "ανιχνεύει ισχυρά σήματα από το κέντρο του γαλαξία μας και τον γαλαξία της Ανδρομέδας" Η NASA "ανιχνεύει ισχυρά σήματα από το κέντρο του γαλαξία μας και τον γαλαξία της Ανδρομέδας" Reviewed by Unknown on 22:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.