Ηλεκτρικό ταχύπλοο… πλέει πάνω από τα κύματα

Perierga.gr - Ένα σύγχρονο ηλεκτρικό ταχύπλοο πλέει πάνω από τα κύματα

Σουηδοί μηχανικοί έχουν κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό ταχύπλοο, που ονομάζεται Candela Seven. Το κόστος του σκάφους αναμένεται να είναι περίπου £ 192.000 και η επιχείρηση που έχει αναλάβει την κατασκευή του, ισχυρίζεται ότι θα αποσταλεί στους πελάτες την άνοιξη του 2019.

Το ταχύπλοο έχει μήκος 7,7 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει μέχρι πέντε άτομα. Η ψηλότερη ταχύτητα του σκάφους είναι τα 34 μίλια/ώρα.

Η Candela Speed ​​Boat AB έχει αρχίσει να δέχεται ήδη παραγγελίες για το ταχύπλοο – γύρω στις 150 μέχρι στιγμής – και οι υπεύθυνοι της εταιρίας επισημαίνουν ότι είναι το πρώτο ηλεκτρικό σκάφος στον κόσμο με ταχύτητα και τιμή σχεδόν ίση με αυτή ενός παραδοσιακού σκάφους.

Πρόκειται για ένα «εντελώς σιωπηλό» ταχύπλοο, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του. Είναι φτιαγμένο από άνθρακα και διαθέτει μια υδροπτέρυγα, που συμβάλλει στην ανύψωση του σκάφους πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, επιτρέποντάς του να πλέει και σε ρηχά νερά. Ακόμα, η κατανάλωση ενέργειας στο συγκεκριμένο ταχύπλοο είναι κατά 75%  μικρότερη σε σύγκριση με εκείνη ενός κανονικού σκάφους.

GD Star Rating
a WordPress rating system

Let's block ads! (Why?)


Ηλεκτρικό ταχύπλοο… πλέει πάνω από τα κύματα Ηλεκτρικό ταχύπλοο… πλέει πάνω από τα κύματα Reviewed by olablogs on 15:17 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.