Προσοχή: Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα εάν δεν πλυθεί για 2 ημέρες!

Όλοι είχαμε έναν συμμαθητή στο λύκειο ή το πανεπιστήμιο που δεν έκανε μπάνιο καθημερινά.
Ήταν εμφανές από τα λιπαρά μαλλιά, τον ιδρώτα του δέρματος και φυσικά την ενοχλητική μυρωδιά του σώματός του. Τότε, κάποιοι ίσως θέλανε ευγενικά να του υπενθυμίσουν τα οφέλη του να κάνει μπάνιο.

Τους χειμερινούς μήνες η κατάσταση είναι χειρότερη μιας και λανθασμένα πιστεύει πως ο κρύος καιρός τον κρατά δροσερό. Είναι δίκαιο να πούμε πως υπήρχε μια ικανοποίηση όταν δεν ήμασταν στην ίδια τάξη μαζί του όλα τα εξάμηνα.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως παραλείποντας να κάνουν μπάνιο μερικές μέρες είναι καλό για τους ίδιους. Το πιο κοινό επιχείρημα για την αγνόηση ενός ωραίου, ζεστού μπάνιου είναι πως έτσι ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα και πως οι άνθρωποι των σπηλαίων δεν πλενόντουσαν καθημερινά. Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψουν μερικοί άνθρωποι αλλά το να κάνει κανείς ντους καθημερινά, είναι θεμελιώδες. Το να παρακάμπτει κανείς να πλυθεί έστω και για δύο ημέρες είναι πραγματικά ενοχλητικό.

Γιατί δεν θα ήθελε κάποιος να κάνει ντους το πρωί;

Ξυπνά όλες τις αισθήσεις. Είναι πολύ όμορφη η αίσθηση του να βγαίνει κανείς από το ντους, να φορά καθαρά ρούχα και να ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο.

Κάποιοι άνθρωποι δεν ικανοποιούνται με ένα ντους την ημέρα. Το να το απολαμβάνουν πρωί και βράδυ είναι αρκετά συνηθισμένο.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2008 από τη Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA), μια παγκόσμια εταιρία υγιεινής, οι Αυστραλοί είναι οι πιο καθαροί άνθρωποι του πλανήτη.

Τα μωρά δεν χρειάζεται να πλένονται καθημερινά. Μια ή δύο φορές την εβδομάδα είναι υπέρ αρκετές.

Το δέρμα των νεογέννητων είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και επίσης δεν ιδρώνουν όπως κάνουν οι ενήλικες.

Το καθημερινό ντους δεν είναι κάτι του παρελθόντος.

Έχει καθιερωθεί κοινωνικά τα τελευταία 50 – 60 χρόνια όπου έγινε φυσικό να έχουν κάποιες χώρες προσβάσιμο καθαρό νερό.

Ανάλογα με την υφή των μαλλιών σας, το καθημερινό πλύσιμο μπορεί να τα κάνει ξηρά και εύθραυστα.

Παρόλα αυτά, αν ασκείστε καθημερινά μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό σαμπουάν. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, το τριχωτό της κεφαλής μυρίζει και δεν είναι κομπλιμέντο.

Το σώμα σας πάντα έχει βακτήρια ακόμη κι αν πλένεστε καθημερινά.

Υπάρχουν περίπου 1000 διαφορετικά βακτήρια στο δέρμα. Να μην αναφέρουμε τους 40 και πάνω μύκητες. Μην ανησυχείτε όμως, τα περισσότερα από αυτά τα βακτήρια είναι καλά για εσάς.

Τα καλά βακτήρια εργάζονται επιμελώς για να κρατήσουν τα κακά βακτήρια μακριά.

Το σώμα επίσης παράγει φυσικά αντιμικροβιακές ουσίες που σκοτώνουν ή αναστέλλουν τους κακούς μικροοργανισμούς.

Ωστόσο, το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται μια επιπλέον βοήθεια για να κρατήσει τα παθογόνα μακριά.

Κρατήστε στο μυαλό σας πως πολλά παθογόνα εξελίσσονται και προσαρμόζονται στη φυσική μας άμυνα. Το ντους ενισχύει την καταστολή τους.

Όταν παραλείπετε το ντους μπορεί να σκεφτείτε πως αφού δεν ιδρώσατε, είστε καθαροί.

Φανταστείτε όλα τα μέρη όπου πάτε και αγγίζετε. Αγγίζετε χερούλια από πόρτες, πετάτε έξω τα σκουπίδια, πληρώνετε για μια αγορά και πάτε στην τουαλέτα. Το σώμα χτίζει μια πλάκα με την πάροδο του χρόνου από έλλειψη καθαριότητας που ονομάζεται dermatitis neglecta.

Παραμελώντας το ντους και γενικά το μπάνιο, καλωσορίζετε όλα τα κακά βακτήρια να κάνουν το σώμα μας μόνιμο σπίτι τους.

Αυτοί οι μικροοργανισμοί μπορεί να καταλήξουν γύρω από τα μάτια, το στόμα και τη μύτη σας.

Το σώμα σας είναι υγρό και αλμυρό όταν δεν πλένεστε με αποτέλεσμα να προκαλείται ερεθισμός του δέρματος και μικρές εκδορές.

Αυτό αυξάνει τους κινδύνους από βακτήρια και μύκητες. Αρκεί να σκεφτείτε την φαγούρα.

Το μπάνιο βοηθά να απαλλαγείτε από ότι κρατά το σώμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν χρησιμοποιείτε μακιγιάζ είναι σημαντικό να το αφαιρείτε κάθε βράδυ άσχετα με το πόσο κουρασμένη είστε. Αν συνήθως ξεχνάτε να το βγάζετε, θα έχετε ως αποτέλεσμα πρόωρη γήρανση μιας και το δέρμα δεν θα μπορεί να αναπλαθεί και να αναπνεύσει.

Ο ιδρώτας είναι στην πραγματικότητα άοσμος. Αυτό που προκαλεί μυρωδιά είναι τα βακτήρια που καταναλώνουν τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά οξέα του σώματος.

Όταν τα βακτήρια καταναλώσουν τα λιπαρά οξέα και τις πρωτεΐνες, τα μετατρέπουν σε άσχημη μυρωδιά χημικών ουσιών. Μπορούν να παραχθούν ως και 30 άσχημες μυρωδιές.

Σκεφτείτε τις κοινωνικές επιπτώσεις. Δεν θα θέλατε να έχετε μια άβολη συζήτηση με το αφεντικό σας.

Οι άσχημες οσμές είναι προσβλητικές για όλους τους ανθρώπους που υπάρχουν τριγύρω.

Αφήστε τις άσχημες μυρωδιές για τους ασβούς.

Οι δερματολόγοι προτείνουν να κρατήσετε τις μασχάλες, τη βουβωνική χώρα και το πρόσωπο καθαρό κάθε στιγμή. Αυτά είναι τα αγαπημένα σημεία των βακτηρίων για να αναπτυχθούν.

Δεν χρειάζεται να περνάτε μια αιωνιότητα στην ντουζιέρα σας.

Το να κάνετε υπερβολικά ντους με ζεστό νερό θα αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του σώματος οπότε καλύτερα να το αποφύγετε. Κάντε το για το καλό τις ανθρωπότητας χωρίς υπερβολές.

Let's block ads! (Why?)


Προσοχή: Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα εάν δεν πλυθεί για 2 ημέρες! Προσοχή: Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα εάν δεν πλυθεί για 2 ημέρες! Reviewed by olablogs on 16:39 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.