«Μήπως έχω ΔΕΠΥ;» Το τεστ Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας που δημιούργησαν ειδικοί

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) μάς απασχολεί όλο και πιο συχνά τις τελευταίες δεκαετίες. 

Πρόκειται για ένα σύνδρομο που απαντάται σε άτομα, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την προσήλωση της προσοχής τους σε μία δραστηριότητα.

Εμφανίζεται συνήθως στην παιδική ηλικία και συχνά επιμένει και στην ενήλικη ζωή. Τα άτομα με ΔΕΠΥ χαρακτηρίζονται τις περισσότερες φορές, μεταξύ άλλων από απροσεξία, αδεξιότητα, δυσκολίες στην αφοσίωση στις υποχρεώσεις.

Στους ενήλικες είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί η ΔΕΠΥ, καθώς δεν εκδηλώνεται τόσο έντονα όσο στην παιδική ηλικία. Έτσι λοιπόν οι πιο πολλοί δεν λαμβάνουν τη βοήθεια και την υποστήριξη που πρέπει. 

Πολύ συχνά και στις μικρότερες ηλικίες η ΔΕΠΥ σχετίζεται με αρνητικές επιδόσεις στο σχολείο, δυσκολίες στον ύπνο, ελλείμματα στη μάθηση και στην επικοινωνία. 

Ενα σύντομο τεστ που περιλαμβάνει 12 ερωτήσεις δημιουργήθηκε από ψυχίατρους και αποσκοπεί στην ευκολότερη διάγνωση της ΔΕΠΥ στους ενήλικες....

Κάντε το τεστ της ΔΕΠΥ στο Bovary.gr

Let's block ads! (Why?)


«Μήπως έχω ΔΕΠΥ;» Το τεστ Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας που δημιούργησαν ειδικοί «Μήπως έχω ΔΕΠΥ;» Το τεστ Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας που δημιούργησαν ειδικοί Reviewed by olablogs on 17:18 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.