Αποκαλυπτήρια για το μεγαλύτερο σε μήκος επιβατικό αεροπλάνο!

Perierga.gr - Αποκαλυπτήρια για το μεγαλύτερο σε μήκος επιβατικό αεροπλάνο!

Ένα Boeing της έκδοσης 777X είναι το μεγαλύτερο σε μήκος επιβατικό αεροπλάνο στον κόσμο και πρόσφατα έγιναν τα αποκαλυπτήριά του.

Τα αποκαλυπτήρια του αεροσκάφους αναμένονταν να γίνουν στα πλαίσια πιο εντυπωσιακών εκδηλώσεων, ωστόσο εξαιτίας του τραγικού συμβάντος την πτώσης του αεροπλάνου της Aithiopians Airlines, τα αποκαλυπτήρια έγιναν μόνο για τους υπαλλήλους της Boeing.

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος Boeing 777-9, το οποίο αναμένεται να κάνει την πρώτη δοκιμαστική πτήση του την άνοιξη και υπολογίζεται ότι θα λειτουργεί με 12% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και 10% χαμηλότερο λειτουργικό κόστος από ότι αντίστοιχα ανταγωνιστικά αεροσκάφη.

Το μήκος του μεγαλύτερου επιβατικού αεροπλάνου φτάνει σε μήκος τα 77 μέτρα, ενώ ο προηγούμενος κάτοχος του τίτλου ήταν ένα Boeing 747-8, το οποίο είχε μήκος 76,3 μέτρων. Εκτός από το εντυπωσιακό μήκος το αεροσκάφος διαθέτει και τα μεγαλύτερα φτερά από οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος Boeing που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Η δεύτερη έκδοση του 777X είναι το 777-8 με μικρότερο ωστόσο μήκος. Το κόστος του μικρότερου εκ των δυο Boeing ανέρχεται στα 360.5 εκατομμύρια δολάρια ενώ το μεγαλύτερο κοστίζει 388.7 εκατομμύρια δολάρια.

Το 777-8 θα μπορεί να φιλοξενήσει από 350 έως 375 επιβάτες και το 777-9 από 400 και 425, ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγοραστή. Οι παραδόσεις στους πελάτες αναμένεται να αρχίσουν το 2020. Ανάμεσα στις εταιρείες που θα πραγματοποιήσουν παραγγελίες είναι η British Airways, η All Nippon Airways, η Cathay Pacific, η Emirates, η Etihad Airways, η Lufthansa, η Qatar Airways και η Singapore Airlines.

GD Star Rating
loading...

Let's block ads! (Why?)


Αποκαλυπτήρια για το μεγαλύτερο σε μήκος επιβατικό αεροπλάνο! Αποκαλυπτήρια για το μεγαλύτερο σε μήκος επιβατικό αεροπλάνο! Reviewed by olablogs on 16:51 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.