Εξοργισμένη η Τουρκία: Νέα «επίθεση» στην Ελλάδα μέσω «ΜΕΔΟΥΣΑ-10» και Oruc Reis [pics] - Ελληνοτουρκικά

Η Τουρκία συνεχίζει στο ίδιο προκλητικό ύφος να «επιτίθεται» στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αυτή τη φορά με αφορμή την πολυεθνική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ-10», καθώς επίσης και με τις NAVTEX για τις σεισμικές έρευνες του Oruc Reis, το οποίο υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών έφτασε περίπου στα έξι ναυτικά μίλια από τη Στρογγύλη.

Η Άγκυρα για ακόμα μια φορά «ανέβασε τους τόνους» με αβάσιμους ισχυρισμούς διά στόματος της εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, όπου κατηγορεί την ελληνική πλευρά για προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, που δεν προωθούν το διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών.

Νέα «επίθεση» στην Ελλάδα – Τι είπε για «ΜΕΔΟΥΣΑ-10»

Ειδικότερα, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι η Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική της στάση με τρεις Naxtex, οι οποίες δημοσιεύθηκαν την ίδια ημέρα, στις 23 Νοεμβρίου, 2 από τις οποίες αλληλεπικαλύπτονται με τους χώρους εκπαίδευσης, για τους οποίους είχε εκδώσει και η Τουρκία Navtex, οι οποίες μάλιστα καλύπτουν νησιά τα οποία θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα.

Στη συνέχεια, κατηγορεί την Ελλάδα πως παρενόχλησε τα αεροσκάφη της Τουρκίας, τα οποία χρησιμεύουν ως βοηθητική υποστήριξη στην επιχείρηση Ναυτικής Φρουράς του ΝΑΤΟ, τη στιγμή μάλιστα που αυτά βρίσκονταν στον διεθνή εναέριο χώρο.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ-10», όπου κατά την Άγκυρα «έδειξε και πάλι ποιοι επιθυμούν ένταση και ποιοι ξεφύγουν από την ειρήνη και τον διάλογο», τη στιγμή που η Τουρκία επιθυμεί πάντα «την ειρήνη, τον διάλογο και είναι υπέρ του πνεύματος καλής γειτονίας και συμμαχίας».

Σε ό,τι αφορά το ρόλο της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει ότι: «Θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι περιμένουμε από όλα τα μέρη, ειδικά τους συμμάχους μας, να ενεργούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το ναυτικό δίκαιο» υπογραμμίζει για να καταλήξει πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τόσο της Τουρκίας, όσο και του ψευδοκράτους στην Ανατολική Μεσόγειο, τη στιγμή που αποτελούν και εγγύηση της ειρήνης και της ασφάλειας στο νησί της Κύπρου σύμφωνα με τις διεθνείς εγγυήσεις και συμφωνίες.

H NAVTEX του Oruc Reis

Όλα αυτά, ενώ σήμερα Κυριακή 29 Νοεμβρίου, λήγει η παράνομη τουρκική Navtex για το Oruc Reis, με το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή να θέλει το πλοίο να επιστρέφει στην Τουρκία, σε μια περίοδο που το κλίμα τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες παραμένει βαρύ, αναφορικά με την συνεχιζόμενη προκλητική στάση της Άγκυρας.

Σχετικά με τις δραστηριότητες του Oruc Reis το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι «η χώρα συνεχίζει τις σεισμικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα της, με βάση τα νόμιμα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Με πληροφορίες από: Philenews / Φωτογραφία αρχείου

Let's block ads! (Why?)


Εξοργισμένη η Τουρκία: Νέα «επίθεση» στην Ελλάδα μέσω «ΜΕΔΟΥΣΑ-10» και Oruc Reis [pics] - Ελληνοτουρκικά Εξοργισμένη η Τουρκία: Νέα «επίθεση» στην Ελλάδα μέσω «ΜΕΔΟΥΣΑ-10» και Oruc Reis [pics] - Ελληνοτουρκικά Reviewed by Unknown on 17:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.