Υπουργείο Εξωτερικών: Οι διερευνητικές επαφές ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ελληνοτουρκικά

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του, έκανε γνωστό ότι ο 61ος πρώτος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021.

Λίγες ώρες μετά την αντίδραση του Έλληνα Πρωθυπουργού στις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου, το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο νέος γύρος Διερευνητικών επαφών θα ξεκινήσει στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου του 2021.

Τι προηγήθηκε

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε σήμερα το πρωί την επιθυμία να ξεκινούν ξανά οι συνομιλίες και οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, ωστόσο το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε στη συνέχεια ότι:  «Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών».

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ τόνισε με δηλώσεις του ότι: «Η Ελλάδα, ως γνωστόν, έχει εκφράσει την διάθεσή της να ανταποκριθεί, σε περίπτωση σχετικής πρόσκλησης της τουρκικής πλευράς, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με αντικείμενο την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Τη «σκυτάλη» πήρε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες αργότερα, όταν σε δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Πορτογαλία, ξεκαθάρισε ότι οι διερευνητικές επαφές θα γίνουν «για το ένα και μόνο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε, και που δεν είναι άλλο από τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο».

Φωτογραφία InTime News

Let's block ads! (Why?)


Υπουργείο Εξωτερικών: Οι διερευνητικές επαφές ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ελληνοτουρκικά Υπουργείο Εξωτερικών: Οι διερευνητικές επαφές ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ελληνοτουρκικά Reviewed by Unknown on 20:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.