Γερμανία: Σημαντικό βήμα και καλή είδηση οι ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές - Ελληνοτουρκικά

Την επικείμενη επανέναρξη των διερευνητικών επαφών της Ελλάδας με την Τουρκία «χαιρέτισε ρητά» η Γερμανία, κάνοντας λόγο για «σημαντικό βήμα» και «καλή είδηση» για ολόκληρη την περιοχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο «πνεύμα» κυμαίνονται και αρκετά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Άντεμπαρ επισήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση και ως προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «προσπάθησε πολύ» προκειμένου να υπάρξουν απευθείας συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

«Τονίζαμε πάντα ότι έχει κυρίως νόημα εάν η λύση στα διαφιλονικούμενα ζητήματα θαλασσίων συνόρων μπορεί να εξευρεθεί με απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων και στη βάση του διεθνούς δικαίου», προσέθεσε η κ. Άντεμπαρ.

«Χαιρετίζουμε ρητά το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές έχουν ανακοινώσει ότι οι διερευνητικές συνομιλίες, οι οποίες διακόπηκαν το 2016, θα ξεκινήσουν εκ νέου στις 25 Ιανουαρίου. Ελπίζουμε ότι αυτό είναι ένα καλό και σημαντικό βήμα και μια καλή είδηση για ολόκληρη την περιοχή», τόνισε η εκπρόσωπος.

Αναφερόμενη σε ενδεχόμενες προσδοκίες της γερμανικής κυβέρνησης από το νέο γύρο διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η Μ.Άντεμπαρ επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή είναι υπόθεση των δύο πλευρών να ενημερώσουν για τα θέματα των συνομιλιών και να τα προσδιορίσουν και δεν θα βοηθούσε να διατυπώσει κανείς από έξω οποιεσδήποτε προσδοκίες.

«Το θέμα ασφαλώς είναι να αποκατασταθεί πρώτα η χαμένη εμπιστοσύνη και μετά να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και προσανατολισμένος στο αποτέλεσμα διάλογος», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Let's block ads! (Why?)


Γερμανία: Σημαντικό βήμα και καλή είδηση οι ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές - Ελληνοτουρκικά Γερμανία: Σημαντικό βήμα και καλή είδηση οι ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές - Ελληνοτουρκικά Reviewed by Unknown on 18:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.