Τουρκία για επεισόδιο στα Ίμια: Με τους ελιγμούς μας βγάλαμε από τα χωρικά μας ύδατα τα ελληνικά σκάφη - Ελληνοτουρκικά

Ανακοίνωση για το επεισόδιο που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων εξέδωσε η Διοίκηση Ακτοφυλακής της Τουρκίας.

Σε αυτήν -όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ και της «Καθημερινής» στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης- κάνει λόγο για «παραβίαση των χωρικών της υδάτων από στοιχεία της ελληνικής ακτοφυλακής» και για «ελιγμούς παρεμπόδισης που απομάκρυναν τα δύο αυτά στοιχεία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 6 Ιανουαρίου 2121 στις 10:03 στην περιοχή των βραχονησίδων Ίμια (Kardak) σημειώθηκε παραβίαση χωρικών υδάτων από δυο στοιχεία ελληνικής ακτοφυλακής.

Με ελιγμούς παρεμπόδισης που πραγματοποιήθηκαν από τέσσερα σκάφη τουρκικής ακτοφυλακής, βγάλαμε από τα χωρικά ύδατα μας τα δύο ελληνικά στοιχεία που έκαναν παραβίαση.

Δείτε επίσης Ίμια: Πώς η τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού – Σοβαρή η ζημιά

Κατά την διάρκεια ελιγμών παρεμπόδισης των σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, σημειώθηκε επακούμβηση μεταξύ σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής και σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής.

Η Διοίκηση της Ακτοφυλακής παραμένει στα καθήκοντά της για την διασφάλιση της τάξης και την ασφάλειας των θαλασσών μας».

Υπενθυμίζεται πως όπως είπε νωρίτερα στο Newsit.gr ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης,«πέντε αλιευτικά σκάφη ψάρευαν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και αμέσως εμφανίστηκαν τρεις τουρκικοί ακταιωροί οι οποίες προσπαθούσαν να κόψουν τις σημαδούρες των αλιευτικών».

Συνεχίζοντας ο κ. Διακομιχάλης πρόσθεσε πως τα ελληνικά αλιευτικά «κάλεσαν σε βοήθεια την ελληνική ακτοφυλακή. Ήρθαν δύο σκάφη, ένα από την Κάλυμνο κι ένα από την Κω κι εκεί άρχισαν οι “ναυμαχίες” θα έλεγα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα τζαρτζάρισμα μεταξύ μιας τούρκικης ακταιωρού και του ενός ελληνικού σκάφους».

Πηγή: Με πληροφορίες από Newsit.gr, kathimerini

Let's block ads! (Why?)


Τουρκία για επεισόδιο στα Ίμια: Με τους ελιγμούς μας βγάλαμε από τα χωρικά μας ύδατα τα ελληνικά σκάφη - Ελληνοτουρκικά Τουρκία για επεισόδιο στα Ίμια: Με τους ελιγμούς μας βγάλαμε από τα χωρικά μας ύδατα τα ελληνικά σκάφη - Ελληνοτουρκικά Reviewed by Unknown on 15:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.