Κατασκοπεία – Ρόδος: Τα μηνύματα που αντάλλασσαν οι κατηγορούμενοι – Το σκάφος P32 και οι φωτογραφίες - Ελληνοτουρκικά

Νέα στοιχεία προκύπτουν από τις έρευνες στα κινητά των δυο Ελλήνων μουσουλμάνων που κατηγορούνται για κατασκοπεία σε Ρόδο και Καστελόριζο. Τα sms που αντάλλασσαν για το σκάφος P32 και η… έρευνα στο site του Πολεμικού Ναυτικού από τον 52χρονο μάγειρα.

Οι ειδικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» τα κινητά των δυο κατηγορούμενων για κατασκοπεία και στην έκθεση του Τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών περιλαμβάνονται… λαβράκια για τη δράση τους σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Στα κινητά τους βρέθηκαν, σύμφωνα με την Δημοκρατική της Ρόδου, sms, ιστορικό κλήσεων και συνομιλιών σε facebook και whatsapp, η δραστηριότητά τους στα social media, καταχωρήσεις ημερολογίου, downloads.

Στο κινητό του 35χρονου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 98 sms, 7332 κλήσεις, 423 αρχεία που είχε «κατεβάσει», 15 καταχωρήσεις ημερολογίου, 91 αρχεία κειμένου, 33 αρχεία εικόνας και 442 αρχεία ήχου.

Οι… επισκέψεις του 52χρονου στην ηλεκτρονική σελίδα του Πολεμικού Ναυτικού

Στο κινητό του 52χρονου βρέθηκαν 213 email, 900 sms, 429 αναζητούμενοι όροι στο διαδίκτυο, 1146 αναγνωριστικά ασυρμάτων δικτύων, 96 εγγραφές αυτόματης συμπλήρωσης, 1404 κλήσεις, 98 «κατεβασμένα» αρχεία, 29 λογαριασμοί χρηστών, δραστηριότητα στα social media, το ιστορικό συνομιλιών σε messenger, native messages, twitter, viber και whatsapp, 3533 τοποθεσίες, ιστορικό συνομιλιών των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων «ΒiP» και «treema», 342 αρχεία κειμένου, 623 αρχεία εικόνας και 7 αρχεία ήχου.

Από το ιστορικό των αναζητήσεων στο internet προκύπτει ότι ο 52χρονος μάγειρας επισκεπτόταν την σελίδα του Πολεμικού Ναυτικού και κατέγραφε τα χαρακτηριστικά του στόλου, όπως παρουσιάζεται εκεί με σκοπό να κάνει στη συνέχεια αντιπαραβολή με τα όσα είχε καταγράψει ο ίδιος, αναφέρει η Δημοκρατική.

Δείτε ακόμη Κατασκοπεία-Ρόδος: Τα κινητά «καίνε» τους κατηγορουμένους – Προσπάθησαν να διαγράψουν φωτο ελληνικών πλοίων και στρατιωτών

Στα κινητά των δυο ανδρών βρέθηκε, επίσης, πλήθος μεταξύ τους συνομιλιών με μηνύματα στα τούρκικα κυρίως σε διάφορες εφαρμογές επικοινωνίας. Βρέθηκαν επίσης φωτογραφίες πολεμικών πλοίων και πλοίου της Frontex στο κινητό που ανήκει στον 35χρονο γραμματέα του τουρκικού Προξενείου.

Ανάμεσα στα μηνύματα που εντοπίστηκαν, ένα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αρχές. Είχε σταλεί στις 3 Νοεμβρίου, στις 07:55. Έγραφε ο μάγειρας: «Το σκάφος P32 δεν είναι ορατό στο σημείο. Είναι σωστός ο αριθμός;». Και ο 35χρονος του απάντησε: «Δεν φαίνεται εντελώς επειδή είναι σκοτεινά».

Ο 52χρονος, με το κινητό του, στις 09:48 ώρα της ίδιας ημέρας, μπήκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού προφανώς αναζητώντας το προαναφερόμενο σκάφος.

Σημειώνεται ότι από την 1η Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου, ο 35χρονος και ο 52χρονος μίλησαν 61 φορές, ενώ σε 4 συνομιλίες τους και σε ένα sms, η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιείται από κεραία που βρίσκεται στο Καστελόριζο! Καθημερινά αντάλλασσαν τουλάχιστον εννέα sms και μιλούσαν κι από άλλες εφαρμογές.

«Όχι» στην αποφυλάκιση του 35χρονου

Να απορριφθεί η αίτηση του κατηγορούμενου για κατασκοπεία 35χρονου γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο, ο οποίος έχει προφυλακιστεί στο Ναύπλιο και ζητά να αποφυλακιστεί με όρους εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Παρόμοιο αίτημα θέλει να υποβάλει και ο 52χρονος συγκατηγορούμενός του, πρώην μάγειρας του πλοίου «ΣΤΑΥΡΟΣ».

Πηγή: Newsit.gr

Let's block ads! (Why?)


Κατασκοπεία – Ρόδος: Τα μηνύματα που αντάλλασσαν οι κατηγορούμενοι – Το σκάφος P32 και οι φωτογραφίες - Ελληνοτουρκικά Κατασκοπεία – Ρόδος: Τα μηνύματα που αντάλλασσαν οι κατηγορούμενοι – Το σκάφος P32 και οι φωτογραφίες - Ελληνοτουρκικά Reviewed by Unknown on 15:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.