Πανάκριβη McLaren 765LT έγινε στάχτη σε βενζινάδικο

Μία από τις 765  McLaren 765LT που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής δεν υπάρχει πια… ανάμεσά μας. Ο λόγος είναι ότι καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά στην Pennsylvania των ΗΠΑ την ώρα που ανεφοδιαζόταν με βενζίνη σε πρατήριο καυσίμων!

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Upper Gwynedd Township και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Οι πυροσβέστες επιχείρησαν στο σημείο για δύο ώρες και στο τέλος κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά αλλά ήταν ήδη αργά για το υπεραυτοκίνητο των $358.000.

Το αμάξωμα και το ανθρακονημάτινο monocoque έχουν γίνει μια άμορφη μάζα, με τα μοναδικά σημεία που παραμένουν αναγνωρίσιμα να είναι το εμπρός καπό, οι ζάντες και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έγιναν γνωστά. Δε γνωρίζουμε επίσης το ποσό της αποζημίωσης που θα πάρει ο ιδιοκτήτης από την ασφαλιστική εταιρεία. Το σίγουρο είναι πως μετά από τέτοια καταστροφή δεν υπάρχει πιθανότητα επισκευής.

Η 765LT διαθέτει κεντρικά τοποθετημένο twin-turbo V8 4,0 λίτρων που αποδίδει 765 PS και 800 Nm. Εκτός από την αυξημένη ισχύ και ροπή (+45 PS / +30 Nm) σε σύγκριση με την 720S στην οποία βασίζεται, η έκδοση Long Tail έχει επίσης πιο επιθετικό στήσιμο της ανάρτησης, ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο και χαμηλότερο βάρος (-80 kg). Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί μόλις 2,8″ και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 km/h.

Let's block ads! (Why?)

Πανάκριβη McLaren 765LT έγινε στάχτη σε βενζινάδικο Πανάκριβη McLaren 765LT έγινε στάχτη σε βενζινάδικο Reviewed by Unknown on 16:05 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.