Τούρκος βουλευτής: Ο Ερντογάν θα χαρίσει την Κύπρο στην Ελλάδα

περιεργα
strange
Με τις συνομιλίες για το Κυπριακό να αρχίζουν ξανά στην ερχόμενη εβδομάδα και το τουρκικό δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση την ερχόμενη Κυριακή, το κλίμα πόλωσης που επικρατεί στην Τουρκία έχει αυξηθεί ραγδαία.

Και μπορεί η σύμπλευση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους Γκρίζους Λύκους και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί να βαίνει θεωρητικά καλώς, ωστόσο υπάρχουν πολλές φωνές που μιλούν όλο και πιο συχνά κατά της πολιτικής του Τούρκου Προέδρου.

Αυτή τη φορά ο βουλευτής του MHP Ουμίτ Οζντάγ – που διαγραφεί από το κόμμα, επειδή στο δημοψήφισμα στηρίζει ‘Όχι - υποστήριξε πως η Τουρκία με τις συνεχείς υποχωρήσεις την επόμενη χρονιά, θα «κάνει δώρο την Κύπρο στην Ελλάδα».

Ο Τούρκος βουλευτής είπε ότι «την περίοδο που ακολουθεί, θα αρχίσει συζήτηση για αλλαγή του ονόματος της Τουρκικής Δημοκρατίας σε Ομοσπονδιακή Ανατολική Δημοκρατία», και πρόσθεσε: «Την επόμενη χρονιά, θα γίνει λόγος, με τις υποχωρήσεις στη διαδικασία του Κυπριακού, να δοθεί ως δώρο η Κύπρος στην Ελλάδα».

«Οι Ε/Κ συνεχίζουν να εκφράζουν τις απαιτήσεις τους γι' αυτό. Η πρώτη τους απαίτηση είναι να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός από το νησί. Στη διαδικασία των επόμενων ημερών, πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα πει ναι στο να θαφτεί στην ιστορία η «ΤΔΒΚ»», δήλωσε.
ΠΗΓΗ
Loading...
    Blogger Comment
    Facebook Comment