Νέα αλβανική πρόκληση στη Χειμάρρα – Δεν βάζουν μυαλό οι «κατσαπλιάδες» του Ράμα

Παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις στο καθεστώς Ράμα να μην στενοχωρεί τους Έλληνες της Χειμάρρας, η ληστοσυμμορία που παριστάνει την κυβέρνηση στα Τίρανα προχώρησε σε νέα πρόκληση στην κυρίως ελληνική επαρχία της Αλβανίας στη Βόρεια Ήπειρο.

Ο απερχόμενος Αλβανός Πρόεδρος, Μπουγιάρ Νισάνι, απένειμε «τίτλους τιμής» σε μουσουλμάνους της περιοχής της Χειμάρρας, θανόντες και ζώντες, για να τονίσει τον «αλβανικό» χαρακτήρα της ελληνικής περιοχής.

Οι «τίτλοι τιμής» απονεμήθηκαν σε μια κακιάς αισθητικής φιέστα σε Αλβανούς λαϊκούς τραγουδιστές και ποιητές, οι οποίοι χρίστηκαν «Ιππότης του Τάγματος του Σκεντέρμπεη» κ.α. τέτοια γραφικά.

Ο Νισάνι τόνισε ότι οι απονομές αυτών των τιμητικών τίτλων σε θανόντες και ζώντες Αλβανούς της Επαρχίας Χειμάρρας γίνονται «για την εξαιρετική συμβολή τους στην ιστορία των πολέμων του έθνους μας για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη, για την ένδοξη παράδοση μας που διατηρήθηκε δια μέσου των αιώνων με πίστη και αφοσίωση».
Έντονη αντίδραση της Ομόνοιας

Η οργάνωση της Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια» αντέδρασε έντονα στη νέα πρόκληση του καθεστώτος με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την ώρα που η Χειμάρρα βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω της αδιάλειπτης προσπάθειας εθνοκάθαρσης που συντελείται από την τοπική και την κεντρική εξουσία μέσω της αρπαγής των περιουσιών, μία περίεργη εκδήλωση έλαβε χώρα σήμερα στην πόλη της Χειμάρρας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι βρέθηκε στο πλευρό του δημάρχου Γιώργου Γκόρου σε μια κακοστημένη φιέστα όπου απέμεινε τον τίτλο «Καμάρι του έθνους» στην «Περιοχή της Χιμάρας».

Η εκδήλωση είχε μικρή συμμετοχή κυρίως από δημοτικούς υπαλλήλους και τοπικά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Κατά περίεργο τρόπο σε εκδήλωση που υποτίθεται πως αφορά το σύνολο της Χειμάρρας δεν κλήθηκαν επίσημοι φορείς και άλλα κόμματα.

Με την νέα διοικητική διαίρεση, ο δήμος Χειμάρρας, περιλαμβάνει πλέον δύο κοινότητες την ελληνική και την αλβανική.

Στην εκδήλωση αυτή τιμήθηκε η αλβανική κοινότητα του νέου δήμου, ενώ η ελληνική αγνοήθηκε πλήρως, γεγονός απαράδεκτο για πρόεδρο της δημοκρατίας.

Η στάση αυτή του προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας λίγο πριν λήξει και επίσημα η θητεία του ίσως σχετίζεται με την φιλία που τον δένει με τον Γ. Γκόρο από τα χρόνια που φοιτούσαν στην ίδια στρατιωτική σχολή.

Η Χειμάρρα αποτελεί μια κοινότητα με ιστορία, αρετές και στοιχεία που πολλά έθνη θα ήθελαν να τιμήσουν αλλά εμείς ανήκουμε στο ελληνικό.

ΟΜΟΝΟΙΑ Χειμάρρας
Εκ του γραφείου Τύπου
Νέα αλβανική πρόκληση στη Χειμάρρα – Δεν βάζουν μυαλό οι «κατσαπλιάδες» του Ράμα Νέα αλβανική πρόκληση στη Χειμάρρα – Δεν βάζουν μυαλό οι «κατσαπλιάδες» του Ράμα Reviewed by agathi strange on 14:00 Rating: 5
Από το Blogger.