Καναδάς: Χριστιανοί υπό διωγμό - Σύντομα και στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Άρη Δημόπουλου

Σε μία πολιτικά ορθή Δύση που έχει εισάγει νέα μοντέλα και κώδικες συμπεριφοράς, η χριστιανική πίστη θεωρείται το λιγότερο αναχρονιστική και σύμφωνα με πολλούς θα έπρεπε πλέον να μην διδάσκεται καν δημόσια.

Πόσο μάλλον όταν αυτή η διδασκαλία αφορά τα -έστω και ελλιπή- λόγια του Θεού που υπάρχουν στο επίσης ελλιπές Ευαγγέλιο. Για χάριν λοιπόν της...προοδευτικότητας και της ισότητας, κάθε χριστιανικό βιβλίο θα πρέπει να ελέγχεται ως προς τα λεγόμενά του.

Ακούγονται υπερβολικά όλα αυτά;

Στον Καναδά μία κατεξοχήν φιλελεύθερη δημοκρατική χώρα, ακόμη και τα λόγια της Βίβλου θεωρούνται...προσβλητικά, πράγμα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τοπικών αρχών. Μάλιστα κάλεσαν το χριστιανικό σχολείο να σταματήσει να διδάσκει χωρία μέσα από τη Βίβλο, τα οποία ενδεχομένως να υποθάλπουν σεξουαλικό προσανατολισμό (!!).

Πρότειναν όχι μόνο να μην αναγιγνώσκονται τέτοια χωρία μέσα στην τάξη, αλλά και να αφαιρεθούν εντελώς από την ύλη!

Η παρέμβαση των αρχών προκάλεσε την άμεση αντίδραση του χριστιανικού σχολείου, οι ιθύνοντες του οποίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με ανυπέρβλητα εμπόδια, στον Καναδά της...πολιτικής ορθότητας.Αυτό βέβαια που τους πειράζει στην πραγματικότητα δεν είναι οι ελλιπείς και σε πολλές περιπτώσεις παραποιημένες χριστιανικές γραφές, αλλά τα λόγια του Χριστού.
ΠΗΓΗ
Καναδάς: Χριστιανοί υπό διωγμό - Σύντομα και στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ) Καναδάς: Χριστιανοί υπό διωγμό - Σύντομα και στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by agathi strange on 09:00 Rating: 5
Από το Blogger.