Περίεργη υπόθεση στο μουσείο της Βεργίνας: Αφρικανή κατέστρεψε αρχαία

Στο πόδι η Αστυνομία

Μια περίεργη υπόθεση εκτυλίχθηκε στο μουσείο της Βεργίνας, όπου φυλάσσονται τα σπάνια τεχνουργήματα των βασιλικών τάφων των Μακεδόνων. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα "Το Βήμα", μία Αφρικανή επισκέπτρια, φορώντας την χαρακτηριστική έθνικ εμφάνιση του τόπου της εισήλθε στον χώρο κρατώντας έναν μικρό ψεκαστήρα χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους φύλακες του μουσείου.

Η ίδια άρχισε να ψεκάζει με άχρωμο κι ελαιώδες υλικό τις πορώδεις βάσεις περισσοτέρων από 10 επιτύμβιων στηλών, δημιουργώντας μεγάλους «λεκέδες» στα αρχαία αντικείμενα. Ακόμη ψέκασε με το ίδιο ελαιώδες υγρό μεγάλο αριθμό ενημερωτικών επιγραφών και φωτογραφιών του χώρου.

Μόλις οι ζημιές έγιναν αντιληπτές από τους υπαλλήλους του χώρου ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία αναζήτησε το υλικό των καμερών ασφαλείας, στις οποίες φαίνεται η Αφρικανή να καταστρέφει τα μνημεία. Αμέσως, κινητοποιήθηκε δύναμη που προσπαθούν να την εντοπίσουν σε όλη την επικράτεια του νομού Ημαθίας προκειμένου να συλληφθεί.

Περίεργη υπόθεση στο μουσείο της Βεργίνας: Αφρικανή κατέστρεψε αρχαία Περίεργη υπόθεση στο μουσείο της Βεργίνας: Αφρικανή κατέστρεψε αρχαία Reviewed by agathi strange on 18:00 Rating: 5
Από το Blogger.