ΙΔΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ «ΚΗΡΥΚΑΣ» ΤΟΥ… ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ – ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΣΑΛΕΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ… ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ

Έχει αναγορευτεί ως τον πιο αγαπητό Έλληνα πολιτικό στην Τουρκία. Το πρόσωπό του φιλοξενείται συχνά στις τουρκικές φυλλάδες και τα σχόλια είναι πομπώδη.

Μιλάμε φυσικά για τον Θεόδωρο Πάγκαλο που η πολιτική του ιστορία έχει σημαδευτεί από δυο μεγάλες κρίσεις που πέρασαν σαν μαύρες σελίδες στην νεώτερη ελληνική ιστορία. Η πρώτη ήταν η μεγάλη κρίση των Ιμίων με εκείνο το ανεπανάληπτο, «ο αέρας παράσυρε την ελληνική σημαία από την βραχονήσια Ίμια» και η δεύτερη, η υπόθεση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, το 1999, όταν ο εν λόγω κύριος είχε ουσιαστικά εξαπατήσει τον τότε αξιωματικό του ναυτικού, κ Ναξάκη, με αποτέλεσμα ο Κούρδος ηγέτης να έρθει στην Ελλάδα και να παγιδευτεί με τελική κατάληξη του στις τουρκικές φυλακές.

Και για τις δυο αυτές υποθέσεις ακόμα η ιστορία δεν έχει πει τον τελικό της λόγο, αλλά έχουν στιγματίσει τον ευτραφή πρώην υπουργό Εξωτερικών, κ Πάγκαλο, τον γνωστό του «μαζί τα φάγαμε».

Σύμφωνα με το nikosxeiladakis.gr, ο κ. Πάγκαλος γίνεται πρωτοσέλιδο σε πολλές τουρκικές εφημερίδες. Εκεί ο «Παγκαλος πασάς», προς μεγάλη αγαλλίαση των Τούρκων, κάνει ουσιαστικά νεοθωμανική προπαγάνδα κατηγορώντας το ελληνικό κράτος για… πογκρόμ κατά τη οθωμανικής κληρονομίας της Ελλάδας, παραλείποντας φυσικά να αναφέρει πως αυτή η οθωμανική κληρονομιά ήταν μια φρικτή οθωμανική κατοχή που σημαδεύτηκε με το αίμα χιλιάδων μαρτύρων της ελληνικής ιστορίας. Δημόσια διακήρυξε πως στην χώρα μας έχει γίνει μεγάλη καταστροφή της οθωμανικής κληρονομιάς. Ο κ Πάγκαλος ανέφερε για καταστροφές μουσουλμανικών τεμενών και για άλλα οθωμανικά μνημεία που λεηλατηθήκαν ουσιαστικά από το ελληνικό κράτος.

Αλλά εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι και η προπαγάνδα που κάνει ο κύριος «μαζί τα φάγαμε», για τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, ο μεγαλύτερος όγκος των οποίων ήρθε για πρώτη φορά στην χώρα μας τις εποχές της κυβέρνησης Σημίτη, όταν ήταν υπουργός ο ίδιος. Καλεί δε σύμφωνα με τους Τουρκους την ελληνική κυβέρνηση να ικανοποιήσει την επιθυμία του νεοοθωμανιστή κ Ερντογάν, να αναγείρει μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα.

Δηλαδή με λίγα λόγια ζητά την άμεση εξυπηρέτηση των τουρκικών επιδιώξεων να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στο 1 εκατομμύριο μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα και φυσικά για την οριστική αλλοίωση της σύνθεσης του ελληνικού πληθυσμού, που αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, σε λίγα χρόνια η χώρα από Ελλάδα θα ξαναγίνει…. Γιουνανιστάν και οι μιναρέδες θα ξαναγεμίζουν την ελληνική επικράτεια.

Έτσι ο κ. Πάγκαλος έγινε διάσημος στην Τουρκία όπου προβάλλετε σαν άξιος συνεχιστής της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

ΙΔΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ «ΚΗΡΥΚΑΣ» ΤΟΥ… ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ – ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΣΑΛΕΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ… ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ ΙΔΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ «ΚΗΡΥΚΑΣ» ΤΟΥ… ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ – ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΣΑΛΕΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ… ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ Reviewed by agathi strange on 01:00 Rating: 5
Από το Blogger.