Όσοι έχουν φαλάκρα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη

Όσοι έχουν φαλάκρα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου
 του προστάτη


Λονδίνο: Εν τέλει η τριχόπτωση ενδέχεται να έχει και ένα θετικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές που ισχυρίζονται ότι οι άνδρες που έχουν αποκτήσει φαλάκρα έως τα 30, προκύπτει ότι διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρκίνο του προστάτη.

Οι μελετητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον ερεύνησαν 2.000 άνδρες, 40-47 ετών και κατάφεραν να κάνουν συσχετισμό των υψηλών επιπέδων της τεστοστερόνης στα άτομα τα οποία χάνουν μέρος του τριχωτού της κεφαλής του πρόωρα, με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκινικών όγκων.

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Cancer Epidemiology αναφέρουν ότι οι μισοί άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν εμφανίσει καρκίνο του μαστού. Οπότε οι ερευνητές έκαναν σύγκριση του ποσοστού των όγκων όσων ατόμων είχαν αποκτήσει φαλάκρα μέχρι και την ηλικία των 30 ετών, με τους συνομηλίκους τους που δεν είχαν υποστεί τριχόπτωση.

Αυτοί που άρχισαν να παρουσιάζουν φαλακρά σημεία στην κορυφή του κεφαλιού τους και γενικότερα τριχόπτωση, είχαν 29% έως 45% μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι την συμπλήρωση του 30ου έτους, σχεδόν το 25-30% των ανδρών αναμένεται να έχει φαλάκρα,. Τελικά στο σύνολο του ανδρικού πληθυσμού οι μισοί άνδρες χάνουν σημαντικό μέρος του τριχωτού της κεφαλής τους έως και την ηλικία των 50 ετών.

Η υπερέκθεση των θυλάκων της τρίχας στην χημική ουσία διϋδροτεστοστερόνη (DHT) προκαλεί τη φαλάκρα. Η συγκεκριμένη ουσία παράγεται από την τεστοστερόνη.
Πάντως οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι άνδρες με αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να χάσουν μέρος του τριχωτού της κεφαλής τους, ιδίως αν η γυροειδής αλωπεκία είναι κληρονομική.

Τα άτομα που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη κατά κανόνα παίρνουν φάρμακα για την μείωση των επιπέδων της τεστοστερόνης διότι η τελευταία ενδέχεται να συντομεύση την ανάπτυξη κάποιων καρκινικών όγκων, μόλις αυτοί εμφανιστούν.
Η αμερικανική έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι τα υψηλά επίπεδα της τεστοστερόνης από μικρή ηλικία ενδέχεται να προσφέρουν προστασία στον άνδρα.

Η Δρ Έλεν Ριππον της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης The Prostate Cancer Charity αναφέρει ότι «ξεκάθαρα η ηλικία που ξεκινά η απώλεια της τριχοφυΐας στον άνδρα, δεν είναι δυστυχώς παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του προστάτη»
Πάντως στην περίπτωση που τα αποτελέσματα της αμερικανικής έρευνας επιβεβαιωθούν, θα φανούν χρήσιμα στην καλύτερη κατανόηση του πως συμπεριφέρεται η τεστοστερόνη εντός του οργανισμού και πως είναι δυνατόν να επηρεάσει διαφορετικούς ιστούς
http://kalyterotera.blogspot.com/2010/03/blog-post_148.html
Όσοι έχουν φαλάκρα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη Όσοι έχουν φαλάκρα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη Reviewed by Unknown on 15:29 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.