Το "Παιχνίδι του Θανάτου»" τηλεπαιχνίδι που προκαλεί!


Πολλαπλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα νέο γαλλικό τηλεπαιχνίδι, όπου ανυποψίαστοι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να βασανίσουν έναν παίκτη-ηθοποιό.




Το «Παιχνίδι του Θανάτου» έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κοινού τηλεπαιχνιδιού, με κοινό και λαμπερή παρουσιάστρια. Ωστόσο, οι παίκτες δεν γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα παίρνουν μέρος σε ένα πείραμα, με σκοπό να αποκαλυφθεί πόσο η τηλεόραση μπορεί να τους εξωθήσει σε ακραίες καταστάσεις.







Οι συμμετέχοντες καλούνται να κάνουν ερωτήσεις στον παίκτη-ηθοποιό και να τον τιμωρήσουν αν απαντήσει λανθασμένα… κάνοντάς του ηλεκτροσόκ.




Οι παίκτες δεν γνωρίζουν ότι αυτός που ρωτούν είναι ηθοποιός, ώστε να ξέρουν ότι οι «τιμωρίες» τους είναι ψέματα. Απλά ακολουθούν τις προσταγές της παρουσιάστριας που φωνάζει «τιμώρησέ τον».

Ο παραγωγός της εκπομπής και μία ομάδα ψυχολόγων συγκέντρωσαν 80 εθελοντές και τους είπαν ότι λαμβάνουν μέρος σε ένα πιλοτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα.



Το 80% των συμμετεχόντων χρησιμοποίησαν όλες τις δυνάμεις που είχαν και έκαναν ηλεκτροσόκ στο «θύμα» τους με τάση έως και 460 βολτ. Μόλις 16 αποχώρησαν από τη διαδικασία.
http://eksoapotadontia.blogspot.com/2010/03/blog-post_2486.html
Το "Παιχνίδι του Θανάτου»" τηλεπαιχνίδι που προκαλεί! Το "Παιχνίδι του Θανάτου»" τηλεπαιχνίδι που προκαλεί! Reviewed by Unknown on 16:13 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.