Επιστήμονες μετουσιώνουν υλικά όπως ονειρεύονταν οι αλχημιστές

Ερευνητές του MIT που εργάζονται πάνω στις τεχνολογίες των ημιαγωγών θέτουν σήμερα τις βάσεις για την κατασκευή ατόμων μαϊμού.

Τα άτομα αποτελούν τη βασική δομή της ύλης και αν μπορούσαμε να φτιάξουμε ό,τι άτομα θέλαμε θα είχαμε και οποιοδήποτε υλικό επιθυμούμε. Οι επιστήμονές μας όμως δεν αρκούνται σε τόσο ταπεινές φιλοδοξίες.

Χρησιμοποιώντας.....






 κβαντικά καλώδια όπως τα ονομάζουν προχωρούν στη δημιουργία ψεύτικων ατόμων που αποτελούνται μόνο από ηλεκτρόνια και δεν διαθέτουν πυρήνα. Αυτά μπορούν με τους κατάλληλους παλμούς ενέργειας να τα διατάσουν σε όποια μορφή επιθυμούν.

Αυτό σημαίνει πως στο μέλλον θα είναι δυνατή η κατασκευή υλικών τα οποία θα μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού με μετατραπούν από χρυσά σε μολυβένια ή σιδερένια και το αντίθετο.

Πιο εκπληκτικό όμως είναι πως επειδή δεν θα δεσμεύονται από τους περιορισμούς αρκετών φυσικών νόμων θα μπορούν να κατασκευάσουν νέα υλικά με ιδιότητες που σήμερα δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε.
Το μέλλον τελικά θα είναι ακόμη πιο εκπληκτικό απ’ ό,τι μας επιτρέπει να συλλάβουμε ο νους μας.
http://oparapolitikos.blogspot.com/2010/08/blog-post_2376.html
Επιστήμονες μετουσιώνουν υλικά όπως ονειρεύονταν οι αλχημιστές Επιστήμονες μετουσιώνουν υλικά όπως ονειρεύονταν οι αλχημιστές Reviewed by Unknown on 10:51 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.