Ενα ρομπότ που ξεχωρίζει κάλτσες και διπλώνει πετσέτες!

 Η νεοσύστατη καλιφορνέζικη εταιρεία Willow Garage ξεκίνησε τις πωλήσεις ενός ρομπότ γενικής χρήσης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αρχικά από προγραμματιστές ως πλατφόρμα δοκιμών, και θα μπορούσε αργότερα να φτάσει στα σπίτια.

 Το ρομπότ PR2, για την ώρα κατοικεί στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, όπου μαθαίνει να διπλώνει πετσέτες και να ταιριάζει κάλτσες σε ζευγάρια. Στη γερμανική Bosch, ο PR2 ξεχωρίζει και μοιράζει την αλληλογραφία στα γραφεία. Και στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, το μηχανικό πειραματόζωο διαβάζει νότες από αρχεία μουσικής και παίζει τραγούδια των U2 και των Beatles στα ντραμς και το αρμόνιο.
 Η νέα πλατφόρμα ρομποτικής «θα αλλάξει από τα θεμέλια την ταχύτητα προόδου» σχολίασε στο AFP ο Κίναν Ουαϊρόμπεκ της Garage Willow. «Θα περάσουν δυο-τρία χρόνια μέχρι τα ρομπότ να φθηνύνουν και να φτάσουν στο σπίτι, μέχρι τότε όμως αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα» εκτίμησε.
 Ο PR2 παραπέμπει αμυδρά στην ανθρώπινη εμφάνιση. Κινείται με ρόδες και έχει βραχίονες με διάφορα «χέρια» που μπορούν να αλλάζουν. Έχει ανάστημα 1,2 μέτρα, είναι όμως εξοπλισμένος με τηλεσκοπικό κορμό ώστε να μπορεί να ανυψώνεται στα 1,6 μέτρα.
 Το πρόβλημα είναι πως η τιμή του είναι πολύ υψηλή -400.000 δολάρια-, ωστόσο οι αναγνωρισμένοι ερευνητές στο χώρο του ανοιχτού λογισμικού μπορούν να ζητήσουν έκπτωση και να το πάρουν για 280.000.

  Στο βίντεο μπορείτε να θαυμάσετε μερικές από τις- πανάκριβές!- υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ο PR2:
http://www.pyles.tv/News/epistimi-texnologia/Robot-socks-towels.aspx?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Pylestv+%28Pyles.tv%29
Ενα ρομπότ που ξεχωρίζει κάλτσες και διπλώνει πετσέτες! Ενα ρομπότ που ξεχωρίζει κάλτσες και διπλώνει πετσέτες! Reviewed by Unknown on 15:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.