Διαστημικό θερμοκήπιο: φιλόδοξη ιδέα που έγινε πραγματικότητα

Τα δικά τους λαχανικά και μπαχαρικά θα καλλιεργούν σύντομα οι αστροναύτες, αφού η NASA κατασκεύασε το πρώτο διαστημικό θερμοκήπιο.

Το διαστημικό θερμοκήπιο είναι σε φάση δοκιμής στην Αριζόνα και αν όλα πάνε καλά σύντομα θα σταλεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.



Σε ό,τι αφορά τα βασικά χαρακτηριστικά του, αξίζει να αναφερθεί ότι είναι εξαιρετικά ελαφρύ και ενεργειακά αυτόνομο. Περιλαμβάνει κόκκινες, πράσινες και μπλε λάμπες τύπου LED, σπόρους για λαχανικά, αυτόματη μηχανή διάχυσης λιπάσματος και φυσικά αυτόματο πότισμα.

Το θερμοκήπιο είναι «πτυσσόμενο» ώστε οι λάμπες να βρίσκονται πολύ κοντά στους σπόρους που μόλις αρχίζουν να αναπτύσσονται. Όταν τα λαχανικά μεγαλώσουν, τότε τα τοιχώματά του επεκτείνονται.

«Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά και δεν είχαμε προβλήματα όπως διαρροές, υπερφόρτωση του συστήματος κλπ», τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της NASA, Ρέι Γουίλερ.

Σημειώνεται ότι το διαστημικό θερμοκήπιο ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν δέκα χρόνια από την Orbital Technologies, ωστόσο άργησε να ολοκληρωθεί καθώς δεν υπήρχε σταθερή χρηματοδότηση News i-live
http://korkos.blogspot.com/2010/09/blog-post_8297.html
Διαστημικό θερμοκήπιο: φιλόδοξη ιδέα που έγινε πραγματικότητα Διαστημικό θερμοκήπιο: φιλόδοξη ιδέα που έγινε πραγματικότητα Reviewed by Unknown on 17:11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.