NASA: Προγραμματισμός αποστολής αστροναυτών σε αστεροειδή



Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ (NASA) προγραμματίζει την αποστολή αστροναυτών σε αστεροειδή.

Το πρόγραμμα έχει, ήδη, μπει σε εφαρμογή και η χρηματοδότηση να γίνει από αρκετές εταιρίες του ιδιωτικού τομέα που έδειξαν ενδιαφέρον για το τόλμημα αυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΑΣΑ, η προσεδάφιση σε αστεροειδή έχει διπλή σημασία. Θα ήταν χρήσιμη από επιστημονική άποψη αλλά συγχρόνως αποτελεί μια πολύ καλή άσκηση για τη μελλοντική προετοιμασία επίσκεψης του ανθρώπου στον Άρη.

Η επιστήμονες της ΝΑΣΑ έχουν σχεδιάσει τη μεταφορά των αστροναυτών σε αστεροειδή το 2025, όταν ένας, ικανού μεγέθους θα πλησιάσει αρκετά τη Γη.

Μία από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες είναι η «Lockheed Martin» η οποία έχει αναπτύξει τον εκτοξευτήρα ‘Orion’, και ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το τόλμημα αυτό.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ΝΑΣΑ θα χρησιμοποιηθούν, μάλλον, διαστημόπλοια τα οποία θα κατασκευάσει η ρωσική, η ιαπωνική και η ευρωπαϊκή τεχνολογία, λόγω της παύσησ των κονδυλίων της αμερικανικής κυβέρνησης προς την Υπηρεσία Διαστημικής και Διαστήματος.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας, ο Johns Hopkins, επικεφαλής της «Lockheed Martin Space Program», δήλωσε ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη σε αστεροειδή, είναι ένα βήμα για τη αποστολή στον Άρη.

« Ο εκτοξευτήρας Orion είναι σχεδιασμένος να πραγματοποιεί αποστολές στο αχανές διάστημα και διαθέτει τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από τη ΝΑΣΑ, ωστόσο περιορίζεται στην αποστολή μόνον δύο αστροναυτών και έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί πέρα από ένα εξάμηνο» είπε ο Χόπκινς.

Σημειωτέον ότι πρώην αστροναύτες, πιστεύουν ότι αν η ΝΑΣΑ προγραμματίσει να στείλει επανδρωμένο διαστημόπλοιο στη Σελήνη, οι προδιαγραφές του ‘Ωρίωνα’ είναι ικανοποιητικές για το σκοπό αυτόν.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον Χόπκινς, η επανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, αλλά δεδομένου της ταχείας ανάπτυξης της τεχνολογίας, η αποστολή θα μπορούσε να είναι επιτυχής.

«Η επεξεργασία του υλικού του αστεροειδούς που θα μεταφερθεί στη Γή, θα μας δώσει νέα στοιχεία για τη δημιουργία του σύμπαντος» δήλωσε ο Χόπκινς.



Κόσμος- Γιῶργος Ἐχέδωρος
http://echedoros-p.blogspot.com/2010/09/nasa.html
NASA: Προγραμματισμός αποστολής αστροναυτών σε αστεροειδή NASA: Προγραμματισμός αποστολής αστροναυτών σε αστεροειδή Reviewed by Unknown on 01:25 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.