Πώς αφανίστηκαν οι Νεάντερνταλ!


Μέχρι σήμερα

οι λόγοι που οι Νεάντερνταλ εξαφανίστηκαν από τη Γη πριν από 30.000 χρόνια, παραμένουν ένα αίνιγμα για τους επιστήμονες. Οι δύο κυριότερες μέχρι τώρα θεωρίες για την εξαφάνισή τους ήσαν ότι οι πρόγονοι των είτε τους εξόντωσαν άμεσα είτε έμμεσα καθώς ήσαν πιο ανταγωνιστικοί...
....
στην εύρεση της περιορισμένης τροφής. Ο αρχαιολόγος Lubov Golovanova, του Εργαστηρίου Προϊστορίας στην Αγία Πετρούπολη, έχει μία διαφορετική άποψη! Σύμφωνα με αυτήν, τρεις ηφαιστειακές εκρήξεις πριν από περίπου 40.000 χρόνια κατέστρεψαν την περιοχή των Νεάντερνταλ με αποτέλεσμα τον αφανισμό τους στη δυτική Ασία και την Ευρώπη.

O Golovanova, 20 χρόνια ερευνά και μελετά την σπηλιά Mezmaiskaya, κατοικία των Νεάντερνταλ για πολλά χρόνια που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ρωσία. Όπως φαίνεται από την ανάλυση του εδάφους, υπήρξαν τουλάχιστον δύο ηφαιστειακές εκρήξεις και σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν καθοριστικά τα πράγματα για τους κατοίκους της σπηλιάς. Η περιοχή ερημώθηκε αφού σκεπάστηκε με τέφρα, η θερμοκρασία έπεσε και η ανεύρεση τροφής ήταν αδύνατη.

http://www.troktikaras.com
Πώς αφανίστηκαν οι Νεάντερνταλ! Πώς αφανίστηκαν οι Νεάντερνταλ! Reviewed by Unknown on 15:21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.